Administrație

Toma: Lucrările de pe Bulevardul Unirii sunt în grafic

Primarul Constantin Toma a făcut un mic rezumat al stadiului lucrărilor de pe Bulevardul Unirii și s-a arătat încrezător că muncitorii vor termina treaba până la sfârșitul lunii iunie, adică termenul limită convenit. Pentru porțiunea de drum cuprinsă între sensul giratoriu de la Shopping City și Podul Mărăcineni, autoritățile, împreună cu firma constructoare, au decis să se lucreze pe timp de noapte, atunci când tronsonul din Bulevardul Unirii este mai puțin circulat, pentru că, dacă s-ar interveni ziua, acest lucru ar duce la un haos de nedescris.

„E un proiect complex, un proiect la care s-a lucrat mult. Suntem în termenii contractului încă și sper ca până la sfârșitul lunii iunie, tot Bulevardul (Unirii, n.red.) să fie gata. Nu se putea lucra pe timp de zi, pentru că zilnic sunt mii de mașini și spre intrarea și spre ieșirea din Buzău. Toate aceste mașini trec pe aici și nu era altă soluție”, a spus primarul Toma, într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Cu toate că modul în care s-au realizat lucrările nu a fost unul ideal, acest lucru a fost dictat de momentele în care s-au obținut finanțările, iar Constantin Toma spune că nu a avut de ales. Dincolo de disconfortul evident, edilul îi îndeamnă pe buzoieni să vadă partea plină a paharului: cel puțin orașul se schimbă. Firește că și această schimbare este privită diferit de buzoieni, iar, în timp ce unii susțin că modificările vor fi de folos, alții își mențin părerea că proiectul de reabilitare va duce la alte probleme, cum ar fi lipsa locurilor de parcare.

Cu toate acestea, edilul Buzăului își menține optimismul și spune că proiectele implementate vor avea un efect pozitiv pe termen lung asupra dezvoltării municipiului. „Sunt foarte hotărât și am fost hotărât de la început să schimb acest oraș în bine. Acest lucru a început să se întâmple (…) Știu că există la o parte dintre dumneavoastră părerea că aceste proiecte trebuiau făcute unul câte unul, câte o mică bucățică. Nu este după noi, treaba este să prindem banii pentru toate aceste proiecte”, a mai transmis primarul Toma.

Partea bună este că lucrările care vor fi întreprinse de Compania de Apă pe Bulevardul Unirii nu se vor răsfrânge negativ asupra buzoienilor, iar intervenția de schimbare a conductei se va face prin foraj orizontal dirijat, o metodă mai puțin invazivă dintre cele propuse inițial.˝

Articole similare