Administrație

Primar Mărăcineni: Vom înființa două grupe de after-school la Școala Gimnazială Potoceni

Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a venit cu o veste bună pentru părinții din comunitatea pe care o conduce și a anunțat că, începând din această toamnă, la Școala Gimnazială Potoceni vor fi înființate două grupe de after-school pentru elevii din ciclul primar. Decizia nu poate decât să-i bucure pe părinții din comuna cu populația în creștere, iar aceștia vor fi scutiți de drumurile în oraș și își vor ști copiii în siguranță, aproape de casă.

„Am luat această decizie pentru binele tuturor copiilor din comuna noastră, care vor beneficia, astfel, de sprijin suplimentar în rezolvarea temelor, lucrând în echipă și dezvoltându-și abilitățile de comunicare și relaționare, sub supravegherea cadrelor didactice calificate ale școlii. Venim astfel în sprijinul tuturor părinților care își doresc o educație de calitate pentru copiii lor și care, din toamnă, îi vor ști în siguranță, până la ora 16.00, la grupele noastre de after-school”, a anunțat primarul din Mărăcineni, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Constantin Dumitru a mai transmis că marți, 23 mai, la Școala Gimnazială Potoceni va avea loc evenimentul „Ziua Porților Deschise”, în cadrul căruia părinții vor putea vizita școala și vor cunoaște cadrele didactice de la unitatea de învățământ. Tot la capitolul Educație se încadrează și anunțul că cele trei școli din Mărăcineni vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente TIC de ultimă generație, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, cu o valoare totală de 1.4 milioane de lei.

„Banii vor asigura dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din toate cele trei școli pe care le avem: Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni. De asemenea, vă anunțăm că Școala Gimnazială «Clemența Beșchea» din Căpățânești va intra în curând în reabilitare, printr-un proiect în valoare de 6,5 milioane de lei, aprobat de Administrația Fondului pentru Mediu. În cadrul acestui proiect complex, ce vizează creșterea eficienței energetice, vor fi realizate lucrări de modernizare a instalațiilor termice, montare de panouri solare, anveloparea a clădirii și altele”, a mai spus primarul comunei Mărăcineni.

Articole similare