miercuri, 27 mai 2020

Toma, după exit-poll: „Cei 5-6 milioane de români care lucrează afară nu ne vor ierta niciodată”

Atmosferă deloc optimistă, duminică seară, la sediul organizației județene a Partidului Social Democrat, după publicarea rezultatelor estimărilor realizate de cele două instituții de sondare a opiniei publice la ieșirea de la urne.

Europarlamentarul buzoian Andi Cristea a fost foarte rezervat în declarații: „Deocamdată nu avem rezultate, avem doar o estimare exit-poll, dar este clar că rezultatele care vor apărea, care încep să apară și vor fi finale, se încadrează, practic, în această cheie. Noi, la Buzău am făcut tot ce puteam să facem, am făcut o campanie electorală susținută, am bătut județul în lung și în lat, am fost foarte activi inclusiv în municipiu, am avut întâlniri directe cu oamenii la firul ierbii, cum se spune. Așteptăm să vedem rezultatele finale și, până atunci, aș fi rezervat în declarații”, a spus Cristea.

Președintele organizației municipale PSD, primarul Constantin Toma, a fost însă mult mai tranșant, admițând că rezultatul obținut de social-democrați se datorează și imaginii proaste a Partidului Social Democrat: „Este posibil să avem în județul Buzău un alt rezultat, bun, și asta și pentru faptul că s-a făcut și treabă, dar consider că a fost și o comunicare bună, atât pentru presă, dar și cu oamenii, vorbesc despre municipiul Buzău. Bineînțeles că bănuiam încă de dimineață, din momentul în care am văzut o asemenea prezență, cea mai mare din ultimii 20 de ani, că rezultatul nu va fi favorabil PSD. Au ieșit foarte mulți tineri la vot, mă bucur pentru treaba aceasta, și sper ca toată clasa politică să tragă concluzii și să răspundă la întrebarea ce facem cu această țară. După 1990 ne zbatem în aceeași parte de jos a clasamentului european, în sensul în care s-a creat o distanță mare, nu numai față de țările dezvoltate, ci și față de cele din Europa de Est. Și aici trebuie făcut ceva, așteptările oamenilor sunt foarte mari, și din această cauză, indiferent cine va câștiga aceste alegeri, alegerile următoare, alegerile de la anul, trebuie să facă mult mai mult față de ceea ce s-a întâmplat până acum. Este undeva un rezultat pe măsura comunicării care s-a făcut de la București și imaginea, să nu ne ascundem după deget, proastă creată, chiar dacă rezultatele în unele zone au fost bune, și din punct de vedere economic și al măsurilor luate cu foarte mulți oameni din această țară. Din păcate avem o problemă foarte gravă, pe cre o știm cu toții, cei 5-6 milioane de români care lucrează afară și care nu ne vor ierta niciodată, iar la lucrul acesta au contribuit toate partidele, căci până la urmă toate partidele, cu o singură excepție, au fost la guvernare”, a spus Toma.

7 COMENTARII

 1. D-LE PRIMAR ,SUNT SIGUR CA TOTUSI VETI MEDITA LA UNELE MASURI LUATE IMPOTRIVA CETATENILOR ACESTUI ORAS (in special pensionari!!)SI CHIAR DACA CONSILIERII PSD+ALDE AU FACUT SI FAC NUMAI RAU POPULATIEI ACESTUI ORAS VA ROG SA VA GANDITI LA UNELE MASURI LUATE CU SPRIJINUL MAJORITAR AL ACELOR CONSILIERI SI SA REVENITI LA UNELE MASURI!!!ORICUM LA VIITOARE ALEGERI CONSILIERII PSD+ALDE NU VOR MAI PRIMII VOTUL CETATENILOR PENTRU MASURILE INITIATE SAU SUSTINUTE DE ACESTIA CONTRA BUZOIENILOR!!!MEDITATI SI…REPARATI!!!!

 2. Dle primar personal cu dv nu avem ce va reprosa….partea proasta metafpric vorbim snateti intro gradina care este plina de buruieni….so ciurlini….in continuare va doeresc sanatate si sa duceti pe mai departe ce ati inceput

 3. Ma bucur ca a castigat PNL pentru ca o sa inceapa taierile de salarii la domnii bugetari pentru ca doamna Olguta a facut niste salarii la unii de face miliardel intr-o luna iar pensionarii mananca puctele de pe fluturas pe ei care i-a marit acceia le-a muscat mana

  • Asta sper si eu am ajuns sa alegem niste hoti ca sa ne fie noia bine.Bugetari trebuie sa-si vada lungul nasului.

 4. Mamutului i sau inmuiat picioarele pierzand pe propria carte jucata prost de foarte mult timp; timpul fiind acela care a erodat incet dar sigur ceea ce pana acum s-a crezut ca prin aroganta, sfidare, dezbinare, o falsa superioritate si cu disciplina de partid poti invinge ceea ce astazi este evident, vointa omului de rand. Cred ca a fost pentru prima data cand electorii au avut cu adevarat puterea in maini.
  Dar daca domnilor la vot s-ar fi prezentat 80 la suta? Abia atunci s-ar fi vazut dimensiunea reala a unui partid care nici pe departe nu este social-democrat, evident prin cum a condus nu prin ceea ce a declarat peste tot; demagogia, din pacate, este boala care este specifica celor care mimeaza, se asociaza cu minciuna si cu promisiuni desarte.
  Iata ca romanii de rand sunt mult mai inteligenti si niciodata nu trebuie ignorati, niciodata!

 5. D-le primar , sunteti singurul PSD-ist ce ati recunoscut incapacitatea si degradarea acestui partid. Nu-i costa nimic de erau simtitori si nu-si bateau joc de diaspora. Nu au invatat nimic din penultimile alegeri. Si atunci a fost la fel. Nu s-a dorit, partidul avand mare frica de cei plecati in lume. Apoi si acel urecheat, ptr. asta a fost numit ministrul externelor, ptr. ca-i o sluga miloaga si ascultatoare. Este omul nepotrivit la locul nepotrivit. D-le primar , debarasati-va de Stefanescu , Radulescu, Buzatu, Nicolicea, Serban sau Iordache. Nu sunteti ca ei. Cei pomeniti sunt caricaturi ale politicii romanesti .

  • nu uitati de Badalau care se matoleste la chefuri si canta ca se pisa pe diaspora

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!