luni, 06 iulie 2020

VIDEO | Toma: ,,Crângul va fi deasupra celei mai mari păduri-parc din Uniunea Europeană, cea de la Berlin”

Odată ce va intra efectiv în posesia Pădurii Crâng, municipalitatea buzoiană o va face să renască, spune primarul Constantin Toma într-o înregistrare video postată pe pagina sa oficială de de Facebook imediat după ce Consi­liul Local a aprobat, în ședința ordinară de marți, un proiect de hotărâre în acest sens.

,,În ședința Consiliului Local de marți a fost votat proiectul de hotărâre prin care Pădurea Crâng, în suprafață de peste 190 de hectare, va trece din nou, ca urmare a aplicării Legii 220/2018, în proprietatea municipiului Buzău. Au fost foarte multe discuții legate de această pădure seculară care trebuie salvată; trebuie spus de la început că această pădure, din 1881, când a devenit proprietatea Buzăului, până în 1948, când a avut loc ­națio­nalizarea, a fost cel mai bine îngrijit parc. Acum pădurea are de suferit, în condițiile în care probabil peste un sfert din ea este uscată, a intrat în ea o boală neiertătoare și trebuie făcute foarte multe lucrări aici, și numai un adevărat proprietar, un adevărat grădinar, respectiv Primăria Municipiului Buzău, va putea face această pădure să renască, așa cum a fost odată, în primul rând în timpul acelui primar celebru, Nicu Constantinescu, la sfârșit de secol XIX – început de secol XX”, a spus Toma.

Primarul spune că Crângul va deveni cea mai mare pădure-parc din Uniunea Europeană, mult peste ceea ce se află la Berlin, care deține, în acest moment, supremația din acest punct de vedere: ,,Iată că se face un act de dreptate, și suntem obligați, ca buzoieni, să avem grijă de acest bun, care înseamnă plămânul orașului nostru, o mândrie a orașului nostru, care ne-ar putea ajuta să-i creștem prestigiul. Prin această lege, transformarea în pădure-parc, fără să se taie copaci, fără să se facă construcții, vom avea probabil cel mai mare parc-pădure din Uniunea Europeană. În acest moment, cel mai mare asemenea parc este cel din Berlin, un parc pe care germanii l-au considerat foarte important; după ce a fost incendiat în al doilea război mondial, s-a reconstruit de la zero: s-au plantat aceeași copaci. Am vizitat această pădure și pot să spun că ceea ce avem noi aici, la Buzău, este peste tot ce se află acum la Berlin. Sunt copaci mult mai frumoși, alei mult mai frumoase, iar lacul din Crâng este deja o valoare extraordinară și face parte din acea poveste extraordinară, respectiv <Iazul Morilor, leagănul civilizației buzoiene>, pentru că acest lac din Crâng se alimentează din același canal natural, deviație a râului Buzău pe la Cândești”, mai spune primarul Constantin Toma într-o înregistrare video postată pe pagina sa oficială de de Facebook.

,,Am demarat un proiect, mai întâi în Parcul Tineretului și acum în Parcul Crâng, respectiv montarea de terenuri de baschet și mese de tenis, pentru copiii mai mari decât cei care sunt la locurile de joacă. Am observat că ­exi­stă o categorie de tineri care nu-și găsesc locul și trebuie să creăm alte situații, astfel încât să își petreacă timpul liber făcând mișcare, pentru că aceasta înseamnă în primul rând sănătate. Urmează Parcul Marghiloman; de asemenea, în centru vom avea trei mese de tenis lângă fântâna arteziană din apropierea hotelului, iar apoi, în parcul pe care îl avem în lucru din spatele Catedralei Sfântul Sava. Vor urma și restul spațiilor, parcuri în general, iar din toamnă școlile, unde vom monta astfel de echipamente sportive. Încercăm astfel să creăm cât mai multe locuri atractive, pentru ca tinerii și cei mai puțin tineri, să se bucure de ceea ce avem aici, la Buzău”, mai spune primarul Constantin Toma.

Sport in parcurile buzoiene!

Gepostet von Constantin Toma am Mittwoch, 31. Juli 2019

loading...
error: Content is protected !!