marți, 02 iunie 2020

Toma: ,,Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu vor avea probleme în această iarnă”

Alegerile pentru primar din primăvara anului 2020 vor avea loc tot într-un singur tur de scrutin, au anunţat reprezentanţii organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat vineri, la o conferinţă de presă. ,,Categoric, alegerea primarilor va fi dintr-un singur tur; aceasta este majoritatea consolidată pe această lege creată în Parlament. Mai mult, am văzut punctul de vedere al primului ministru desemnat care,  la început a fost pentru ordonanţe; dacă s-a stabilit că nu vor fi ordonanţe pe Justiţie, lucru evident şi normal în urma referendumului, sub nicio formă nu vor fi date nici ordonanţe pe modificarea legilor electorale”, a precizat liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, preşedintele camerei inferioare a Parlamentului.

,,Răspunsul este că nu veţi scăpa de primarul Toma”, a replicat edilul municipiului Buzău, care este şi preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat. ,,Cred că nu veţi scăpa de primarul Toma nici dacă ar fi două tururi, dar vom vedea în 2024 (…) Prin Parlament se poate modifica orice dacă îţi creezi o majoritate; în acest moment, majoritatea din Parlament nu vrea modificarea legii electorale, dintr-un singur motiv: este o recomandare a Comisiei de la Veneţia pe care noi, cei de la PSD, vrem să ţinem cont de ea, respectiv să nu fie ­mo­dificată o lege electorală cu mai puţin de un an de zile înainte de alegeri”, a completat Marcel Ciolacu.

Cu aceeaşi ocazie, primarul Constantin Toma a dat asigurări buzoienilor ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, precum şi părinţilor şcolarilor şi preşcolarilor din instituţiile de învăţământ din munici­piu, că nu vor fi probleme în această iarnă cu asigurarea agentului termic: ,,Începând din această seară (vineri seară, n.r.) va fi căldură în tot Buzăul. Am inaugurat  încă un cazan tot la PT 4, de 2,75 Gcal, după amiază se va mai da drumul la încă două cazane în Micro III, în PT 16, care însumează 5,5 Gcal. |n acest moment putem spune că avem asigurată această iarnă. Nu pot să nu mulţumesc partidului şi domnului Marcel Ciolacu că nu vom mai mări preţul gigacaloriei în această iarnă; am reuşit să obţinem şi o subvenţie de peste 2 ­mi­lioane de euro, printr-o hotărâre de guvern, până la sfârşitul lunii aprilie 2020, ceea ce înseamnă că sistemul centralizat, refăcut, reproiectat, va funcţiona fără probleme în această iarnă. Săptămâna viitoare vom avea primul experiment legat de încălzirea pe peleţi, la apartamentele din cele cinci blocuri Integral, de vizavi de Drăgaică; este o soluţie modernă care ne-ar putea inspira şi pentru viitor (…) |n această iarnă, cu si­guranţă vom avea încălzire autonomă în fiecare şcoală şi grădiniţă dar, în nicio situaţie – pentru că a durat licitaţia, au durat avizele o mulţime de timp – nu va fi nicio şcoală în pericol, pentru că am luat în calcul să creăm o capacitate mai mare de furnizare a agentului termic, astfel încât să contracarăm orice problemă; de fapt, s-a luat în calcul că nu vom <dezlega> şcolile de la sistemul centralizat”, a spus primarul Constantin Toma.

2 COMENTARII

  1. astazi 29.10 nu este caldura pe Unirii Nord, baliverne…din care vineri dati agent termic ? nu ati specificat…stam in frig cu copii…va bateti joc de noi

  2. Foarte frumos, multumim din inima PARTIDULUJI, personal Domnului Marcel Ciolacu, suna ca acum 30 ani, doar a fost inlocuit tovarasul de domnul.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!