„Comorile” Buzăului sunt promovate în această perioadă la Târgul Naţional de Turism al României, organizat de ROMEXPO Bucureşti unde Consi­liul Judeţean Buzău participă în perioada 20-23 februarie 2020.

Anul acesta, Judeţul Buzău vine cu o amenajare specială, centrată pe promovarea atracţiilor turistice din Geoparcul „Ţinutul Buzăului”, realizată în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău. Nu lipsesc Vulcanii Noroioşi, Trovanţii, Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, Chihlimbarul de la Colţi – toate în miniatură, filme de prezentare, precum şi costume populare buzoiene.

Ţinutul Buzăului este desemnat Destinaţie Europeană de Excelenţă (EDEN) pentru Turism Rural încă din 2012, iar anul acesta vor fi promovate nu numai atracţiile turistice din acest areal geografic, dar şi meşteşugurile, produsele tradiţionale buzoiene şi dansurile populare specifice.

Alături de Consiliul Ju­deţean Buzău sunt şi meşterii populari buzoieni:  Emil Matei de la Mânzăleşti, care va promova meşteşugul olăritului de pe Valea Slănicului, dar şi Amelia Papazissu, deţinătoarea distincţiei „Tezaur Uman Viu”, care va promova arta populară tradiţională din Geoparcul „ținutul Buzăului”.

Ansamblul folcloric ”Pla­iurile Mioriţei” al Centrului Judeţean de Cultură şi Artă a marcat deschiderea Târgului de turism cu un program artistic, şi a bucurat vizitatorii pe tot parcursul zilei de 20 februarie cu diverse momente artistice.

La standul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri vizitatorii vor putea descoperi un spaţiu special dedicat proiectului ”EDEN Destinaţii Europene de Excelenţă”. Vor fi promovate cele nouă destinaţii europene de excelenţă care au ocupat locul I în cadrul concursurilor EDEN, printre care se numără şi ţinutul Buzăului.

Sâmbătă, 22 februarie, Ţi­nutul Buzăului” va fi promovat şi în cadrul Seminarului Destinaţiilor de Excelenţă în Turism, desfăşurat de Direcţia Generală de Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, eveniment la care participă şi ziarişti, blo­ggeri, specialişti în turism şi numeroşi operatori de turism.

Ca în fiecare an, vor fi promovaţi şi producătorii de produse tradiţionale din judeţul Buzău. La standul Judeţului Buzău va avea loc o degustare de produse tradiţionale, covrigi de Buzău şi vinuri buzoiene, mărci înregistrate ale judeţului.

Obiectivele turistice ale judeţului vor fi prezentate vizitatorilor şi puse în valoare şi cu ajutorul materialelor de promovare turistică (hărţi, pliante, broşuri), realizate de Consiliul Judeţean Buzău, echipa Asociaţiei Ţinutul Buzăului şi de Centrele de Informare turistică din judeţul Buzău. Standul Consiliului Judeţean Buzău poate fi vizitat în Pavilionul B2.

„Cei ce vor vizita standul Consiliului Judeţean Buzău vor putea vedea obiectivele turistice din Geoparcul Ţinutul Buzăului, realizate în miniatură de către colectivul Liceului de Arte <Margareta Sterian> din Buzău. Anul acesta vom depune documentaţia pentru a obţine acre­ditarea UNESCO a Geoparcului Ţinutul Buzăului şi vom face toate eforturile, alături de Asociaţia ţinutul Buzăului şi de Universitatea Bucureşti ca acest deziderat al nostru, al buzoienilor, să devină realitate. Vreau să aduc mulţumiri speciale Liceului de Arte ”Margareta Sterian” pentru că au dovedit, încă o dată, că sunt o echipă unită, parteneri de încredere, care iubesc arta, frumosul, dar mai ales judeţul Buzăul”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...