duminică, 07 martie 2021

Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, ci auditor al Curții de Conturi cu salariu lunar de 10.000 lei

După ce nu a mai prins loc de senator și a declarat că se apucă, pentru prima oară în viață, să lucreze „la privat”, fostul senator PSD de Buzău din legislatura 2012-2016 Eugen Orlando Teodorovici a anunțat că este angajat la Curtea de Conturi.

Teodorovici a mărturisit, pe Facebook, unde lucrează după ce nu a mai fost ales senator: este auditor la Curții de Conturi. „Funcția de auditor pe care o ocup în prezent am câștigat-o prin concurs public încă din anul 2010 și, conform legii, atât timp cât am deținut poziții de demnitate publică (ministru, senator etc.), postul de bază mi-a fost rezervat, așa cum este rezervat și postul de profesor, președintelui Iohannis… și altora. Ceva normal, firesc și legal”, a scris Teodorovici.

Din aceste informații rezultă că Teodorovici nu ar ocupa o funcție de conducere. Din declarațiile de avere depuse de persoanele care sunt, în acest moment, angajate ca auditori la Curtea de Conturi, putem aprecia că Teodorovici va câștiga în jur de 132–140.000 de lei pe an (aproape 10.000 de lei pe lună, salariu brut).

Reamintim și că fostul se­nator social-democrat de Buzău Eugen Orlando Teodo­rovici a avut mari dificultăți să explice cum își acoperea ratele de mii de euro la bănci.

Răzvan Chiruță („Newsweek România”): Cum m-a păcălit Eugen Teodorovici. Și cum păcălește toată România
Eugen Teodorovici, omul care a fost angajat toată viața doar la stat, îmi declara vineri, ofuscat că îl întreb ce planuri are după ce a ieșit din politică, că se va angaja la privat. În sfârșit.
S-a și înfoiat în penele sale de păun îmbătrânit: „O să vedeți că voi fi chiar mai bun la privat decât toți cei care m-au criticat. O să demonstrez că pot face mai mult în privat, la vedere, corect, cinstit, decât toți haștagii care m-au criticat pe mine”, mi-a declarat Eugen Teodorovici.
Duminică, ne-a demonstrat cât de bun va fi el în privat: a anunțat că s-a angajat tot la stat, auditor la Curtea de Conturi. Din 1991 încoace, nu a lucrat o secundă la privat.
Inițial m-am enervat, că m-a păcălit. Apoi mi-am dat seama că e chiar mai grav: omul ăsta face mișto de toată România.

loading...
error: Content is protected !!