Cultură

„Teatru la Conac”, un proiect unic în regia buzoianului Mircea Anghel

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” îi invită pe buzoieni în zilele de 26 și 27 noiembrie, începând cu ora 18.30, la Vila Albatros, la „Teatru la Conac”.

Este vorba despre un concept nou în peisajul cultural buzoian, despre care regizorul buzoian Mircea Anghel, inițiatorul  lui, ne oferă câteva detalii: „Am gândit în interiorul Vilei Albatros o sală studio profesionistă cu o capacitate de maxim 60 de locuri. Sala poate fi folosită clasic, cu scenă de tip italian sau în stil arenă, așa cum va fi sâmbătă și duminică, la spectacolul <Fiecare lucru e minunat>,  după <Every Brilliant Thing>, de Duncan Macmillan. Eu cred în educația prin cultură și cum meseria mea este de regizor, și teatrul este prima și marea mea dragoste, încercăm să construim, ca producători, spectacole pentru adolescenți, pentru copii și  pentru publicul matur; este un «teatru de laborator». Nu avem o scenă mare, cum este scena de la Sala «Maximilian», sau scena de la Teatrul «George Ciprian». Noi aici avem o sală de tip studio și încercăm să construim acest tip de spectacol. Este un concept care se adresează tinerilor și nu numai”.

Prin urmare, Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” devine producător de spectacole teatrale de tip laborator, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, pe măsură ce regizorul transformă livingul într-o veritabilă sală studio, pe care spectacolele să o recomande în timp ca punct de referință în peisajul teatral românesc. Călătoria începe, așa cum spune și regizorul Mircea Anghel, cu avanpremiera spectacolului „Fiecare lucru e minunat”, în interpretarea actorului Denis Imbrescu.

„Cred cu tărie că lumea are nevoie de teatru, de orice fel și sub orice formă; tocmai de aceea am amenajat acest spațiu în interiorul Vilei Albatros. Acest nou concept, «Teatru la Conac», debutează cu un spectacol care vorbește despre toate lucrurile minunate pentru care merită să trăim și care sunt la tot pasul în jurul nostru, dar pe care uneori nu reușim să le vedem. Am făcut un spectacol care vorbește despre lupta împotriva depresiei, într-o cheie comică și interactivă, care sper să ridice cât mai multe întrebări publicului spectator. Prin urmare, vă aștept la Teatru la Conac, să fiți parte din povestea noastră”, este invitația pe care regizorul Mircea Anghel o lansează buzoienilor.

Accesul este gratuit și se face pe bază de invitație în limita locurilor disponibile. Acestea se pot ridica de la Vila Albatros, zilnic, între orele 9.00 și 20.00. Premiera este programată pentru 10 decembrie. „Spectacolul pe care l-am montat acum și care va avea avanpremiera sâmbătă și duminică, este un <one man show>, care vorbește de lupta împotriva depresiei, un spectacol interactiv în care spectatorii din sală vor deveni la un moment dat actori. M-am oprit la acest text care vorbește despre această temă mare care se numește depresia și o alta la fel de mare, sinuciderea, pe care o veți descoperi după ce veți vedea spectacolul, într-o cheie umană, care să ne pună în situația de a avea întrebări, mai ales că există cel puțin un milion  de lucruri minunate în jurul nostru pentru care să trăim”, mai spune regizorul Mircea Anghel, care i-a încredințat rolul prietenului său, actorul  Denis Imbrescu, pentru a oferi publicului buzoian această lecție de viață. „Actorul Denis este din Caransebeș și este unul dintre bunii mei prieteni, coleg de facultate. Am lucrat la mai multe examene împreună”, explică regizorul buzoian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare