Actualitate

Percheziții la „cazinouri” din Buzău

Polițiștii Capitalei – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, miercuri dimineață, 123 de mandate de percheziție domiciliară la domiciliile și imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum și sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, în municipiul București și 19 județe, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor societăți comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) transmis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora. „Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, arată sursa citată.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale. Acțiunile au loc în București și în județele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj.

 

Articole similare