ActualitateCultură

Teatru în Crâng, de la ora 19.00

Din cauza vremii defavorabile, spectacolul „Farse medieval în stil nemedieval” din Parcul Crâng este reprogramat pentru ora 19.00.

Stefan Pavel

Dedicat segmentului de vârstă de peste 9 ani, „Farse Medievale în stil nemedieval” îmbină momente comice într-o serie de spectacole cu o durată de 20 de minute, cristalizate în jurul unei trupe de actori, în căutarea gloriei artistice și a subzistenței. Într-o alternanță spontană de roluri – de la stăpân, la servitor; de la prieten, la rival; de la protagonist, la antagonist, și chiar din bărbați, în femei – actorii demonstrează versatilitate și adaptabilitate, pe o scenă neconvențională, într-o structură originală.

Cu spontaneitatea specifică teatrului ambulant în aer liber, scenele de teatru medieval sunt adaptate și aduse în contemporaneitate, fiind tratate cu umor debordant și aducând elemente recognoscibile din societatea modernă. Râsul, delectarea, curiozitatea și iertarea sunt toate contribuțiile publicului, care, de la mic la mare, se poate opri pentru a face parte din fenomenul neașteptat și proaspăt constituit din teatrul viu.

Spectacolul este o adaptare după Hans Sachs, Lope de Rueda, în regia lui Vlad Trifaș. Scenariul/Adaptare: Cosmin Teodor Pană. Responsabil de costume și de muzica spectacoolului s-a ocupat tot Vlad Trifaș.  Din distribuție fac parte: nevasta/Martha: Mihaela Mardare, Schlekmetz/Bărbatul/Alameda: Ștefan Pavel, Totsch/Stăpânul: Liviu Chițu, Grampas/Soacra: Cosmin Teodor Pană.

Articole similare