Administrație

Târg de adopție pentru câini

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Urbis Serv anunță că va organiza un târg de adopții sâmbătă, 18 februarie, între orele 10.00 și 13.00, la sediul din strada Răchitei, aflată la periferia orașului. Un număr de 22 de câini sunt disponibili spre a fi adoptați, iar reprezentanții Urbis Serv anunță că patrupedele sunt vaccinate antirabic, deparazitate intern, microcipate și sunt însoțite de carnete de sănătate.

Buzoienii care nu au posibilitatea de a găzdui un cățel în propria casă sau în curte, pot opta pentru adopția la distanță, respectiv, achitarea unei taxe lunare de întreținere. Adopția reprezintă pentru câinii din adăpost salvarea de la moarte, pentru că animalele nerevendicate sau neadoptate vor fi eutanasiate, din păcate, conform unei hotărâri de Consiliul Local Municipal.

În funcție de capacitățile de cazare și disponibilitățile bugetare, împuternicitul primarului poate prelungi termenul de cazare, motivat, pentru fiecare câine în parte, până la maximum 28 zile lucrătoare de la data înregistrării câinilor în evidențele adăpostului. Buzoienii sunt așteptați în număr cât mai mare sâmbătă, pentru a ajuta necuvântătoarele adunate de pe străzile Buzăului.

„Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din municipiul Buzău vă aduce la cunoștință faptul că în data de 18.02.2023 va organiza la sediul din strada Răchitei nr. 92 (în incinta pepinierei ce aparține SC Urbis-Serv SRL Buzău) un târg de adopții. În acest sens, sunt disponibili spre a fi adoptați un număr de 22 câini ce sunt cazați în adăpost.

Totodată, aducem la cunoștință faptul că persoanele care doresc să adopte un cățeluș, dar nu există posibilitatea cazării lui în propria gospodărie, mai există și varianta adopției la distanță, ce presupune achitarea unei taxe lunare de întreținere. Facem precizarea ca animăluțele ce pleacă spre adopție vor fi sterilizate, vaccinate antirabic, deparazitate intern, microcipate și însoțite de carnete de sănătate fără a se percepe vreo taxă suplimentară. Programul de desfășurare al acestui eveniment este 10.00 -13.00”, transmite Urbis Serv într-un comunicat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker