Sport

Sală plină la meciul cu Grecia

România s-a impus lejer, cu 31 la 24

România a trecut clar de Grecia, 31 la 24, în ultimul meci din Grupa 1 de calificare la Campionatul European din 2024. Naționala feminină va fi prezentă la al 15-lea turneu final european. Buzoienii au venit la meci în număr mare, astfel că Sala „Romeo Iamandi” s-a umplut, duminică, pentru ultima partidă a tricolorelor din această campanie de calificare.

Surprinzător, prima repriză a duelului româncelor cu elenele a fost foarte echilibrată. S-a intrat 14-14 la vestiare, după ce grecoaicele conduceau în minutul 20, cu 10 la 8. Cu o medie de vârstă de doar 23 de ani, naționala feminină a avut o evoluție mai bună în mitanul secund. Apărarea mai exactă și atacul mai eficient au făcut ca tricolorele să restabilească ordinea firească, reușind să se distanțeze la patru goluri, 22 la 18, în minutul 45. Handbalistele din Grecia au căzut fizic pe final de meci, fapt ce a permis româncelor să înscrie gol după gol. S-a terminat 31-24, în aplauzele publicului buzoian.

În garnitura României au evoluat și cele două jucătoare de la Gloria, Daria Bucur și Andra Moroianu.

Tricolorele vor mai rămâne câteva zile la Buzău, pentru un stagiu de pregătire în vederea partidei amicale cu Franța. România nu a câștigat dreptul de a evolua în barajele preolimpice, iar în acest context va disputa un amical de lux, contra campioanelor mondiale și olimpice din Hexagon. Meciul este programat pe 14 aprilie. Răstimp, fetele vor efectua câteva ședințe de antrenament chiar în Sala Romeo Iamandi, sesiuni menite să „închege” o echipă foarte tânără și lipsită, de acum, de aportul experimentatelor Cristina Neagu și Crina Pintea. În acest sens, și în partida cu Grecia, Florentin Pera a oferit minute tuturor jucătoarelor, inclusiv fetelor care evoluează mai puțin la echipele lor de club.

Articole similare