Educație

Tabără urbană la Școala din parc

În perioada 19-23 iunie,  Primăria Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, invită copiii să participe la o super tabără de vară. Este vorba despre „Tabăra urbană”, care are loc în cadrul proiectului  „Școala din parc”.

„În această tabără vom realiza clipuri video ce vor avea drept tematică poveștile, legendele și istoria orașului Buzău. Copiii implicați în proiect se vor ocupa de tot acest proces, de la documentare, script, prezentare, filmare și editare.

Clipurile video vor fi puse pe o aplicație online ce conține o hartă a României. Clipurile vor fi filmate la locul unde se presupune a se fi întâmplat acțiune povestită de copii și vor fi puse pe hartă exact în acel loc. În acest mod, oricine dorește, poate accesa aplicația și poate viziona clipurile realizate de copii”, spun organizatorii. În aceste activități, copiii vor învăța sub formă de jocuri tehnici de comunicare – public speaking, vlogging, tehnici de filmare, redactare și producție.

„Ne propunem să renaștem tradiția locală și să o redăm tinerelor generații. Abordarea noastră va fi una modernă, în pas cu mentalitatea și cultura copiilor actuali, pentru a-i atrage și a duce mai departe proiectul, chiar și după ce se va fi încheiat tabăra”, mai spun organizatorii.

Cine poate să participe

Cerințele pentru participarea copiilor sunt:

  • Vârsta copiilor să fie între 8 și 14 ani;
  • Să locuiască în orașul Buzău, să meargă la școală în orașul Buzău;
  • Să poată participa în fiecare zi din  19-23 iunie, în intervalul 10.00-17.00, la activitățile taberei;
  • Să aibă un mobil cu care să se poată filma și un trepied pentru mobil care să poată sta singur în picioare;
  • Să trimită un video clip selfie (filmat și prezentat de copil, fără ajutor) de maxim un minut pe Whatsapp la , în care să se prezinte ( numele și prenumele, clasa) și să povestească ceva despre orașul Buzău. Clipul să nu fie editat, adică să fie înregistrat cap coadă, fără tăieturi, să nu aibă efecte speciale, text, emoji etc.
  • Data limită până la care se pot trimite înregistrările video este 15 iunie, ora 12.00. Pe baza  acestor videoclipuri se vor selecționa 20 de copii care vor participa în tabără. Anunțul cu copiii selectați se va face până la ora 12.00 ,în data de 16 iunie.

Criteriile de selecție sunt: abilitatea de a înțelege și reda o poveste în mod succint și plăcerea cu care povestesc.

Părinții sau tutorii legali ai copiilor trebuie să semneze un acord de GDPR, prin care vor da acordul ca aceste materiale să fie folosite în scopul declarat al proiectului, pentru promovarea ulterioară și în alte scopuri de prezentare pe care organizatorii le consideră necesare.

Această tabără este gratuită, însă nu se oferă transport și masă de prânz . Copiii vor veni de acasă cu tot ce au nevoie pe timpul activităților.

 

Articole similare