Administrație

Tabăra de la Poiana Pinului se redeschide după 5 ani

După aproape cinci ani de inactivitate, tabăra școlară de la Poiana Pinului își redeschide porțile în această vară. Sute de copii din diverse țări vor petrece o parte din vacanță în această locație renovată recent de Direcția Județeană de Sport, care a depus eforturi considerabile pentru a readuce tabăra la standarde adecvate de siguranță și confort.

După demersuri susținute de oficialii Direcției Județene de Sport, tabăra de la Poiana Pinului este pregătită să primească primele serii de tineri. Subprefectul Gabriel Ilie a anunțat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural că redeschiderea taberei se face prin intermediul Programului de Tabere, organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Se estimează că aproximativ 200 de copii vor ajunge vara aceasta în Buzău, cu prima serie așteptată pe 2 iulie.

Înainte de sosirea copiilor, mai sunt câteva aspecte de finalizat, a declarat Medina Papuc, directorul Direcției Județene de Sport Buzău. Printre acestea, se numără necesitatea angajării unui medic și a unui asistent medical care să fie disponibili pentru a oferi asistență medicală în caz de urgență. Directorul Casei Județene de Aasigurări de Sănătate, Simona Anghel, a sugerat că o soluție ar putea fi implicarea medicilor școlari pentru a acoperi această nevoie.

Tabăra de la Poiana Pinului a fost închisă în anul 2019 din cauza condițiilor improprii și a necesității de investiții semnificative. Acum, cu baza renovată, copiii vor putea să se bucure din nou de activitățile recreative și educative oferite în acest cadru natural minunat. Această redeschidere marchează un nou început pentru tabăra școlară, aducând bucurie și experiențe de neuitat pentru noile generații de tineri participanți.

Articole similare