marți, 09 martie 2021

Sute de buzoieni au trecut pragul cabinetului stomatologic pentru urgențe de la Spitalul Județean

Ordonanța militară numărul 2 din data de 21 martie 2020 a întrerupt desfășurarea activității stomatologice de rutină, așa cum o știau oamenii. Ea fost înlocuită de o medicină dentară de urgență, limitată  unul-două cabinete care au putut îndeplini condiții suplimentare de dezinfecție, precum nebulizatoare în incinta cabinetului, dar și căi de acces multiple. Pe mai toată perioada, buzoienii au avut la dispoziție doar un cabinet stomatologic, deschis la Spitalul Județean Buzău.  Trecerea de la starea de urgență la cea de alertă a permis redeschiderea cabinetelor stomatologice cu măsurile de protecție suplimentare a personalului și a pacienților indicate de Ministerul Sănătății. În aceste condiții, presiunea pe cabinetul de urgență deschis în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău s-a mai diminuat, însă sunt foarte mulți buzoieni care apelează în continuare la medicii de aici.

Despre cum se desfășoară în prezent această activitate, medicul primar stomatolog Andaluzia Moise spune: ,,Odată cu des­chiderea cabinetelor private adresabilitatea a mai scăzut la cabinetul stomatologic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău, dar au trecut pragul ca­bi­netului peste 545 pacienți”.

Andaluzia Moise

 

Andaluzia Moise, medicul primar stomatolog, coordonator al acestui cabinet stomatologic pentru intervenții de urgență – proiect umanitar realizat prin colaborarea dintre Primărie, Consiliul Județean, Spitalul Județean de Urgență Buzău și Colegiul Medicilor Stomatologi -, dă asigu­rări că, în continuare, în fun­cționarea acestuia ,,se respectă protocolul de lucru impus odată cu declanșarea stării de urgență și conform căruia, după fiecare pacient, se dezinfectează suprafețele și se sterilizează aerul, astfel încât în cabinet intră un pacient la o oră. În luna aprilie au fost rezolvați  250 de pacienți în cabinetul de sto­ma­tologie și chiar mai mult de atât au fost temporizați și programați ulterior prin triajul telefonic efectuat de medici”.

Pentru a beneficia de serviciile acestui cabinet, buzoienii trebuie să treacă printr-un proces de triere, ce se va realiza telefonic. Prin urmare, înainte de a se prezenta la cabinetul stomatologic, sunt rugați să apeleze numărul 0787.827.228. Programul pentru linia telefonică va conform programului de activitate anunțat. Programul de lucru la acest cabinet este de luni până vineri în intervalul orar 14.00 – 21.00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 8.00 – 20.00. Se res­pectă în continuare protocolul de lucru, iar urgența este gratuită.

Cabinetul stomatologic pentru intervenții de urgență din cadr ul Spitalului de Urgență Județean, în cadrul Cabinetului de Chirurgie buco-maxilo-facială, este funcțio­nal din data de 4 aprilie, ca urmare a închiderii cabinetelor stomatologice. Aici își desfășoară activitatea șase medici stomatologi care asigură urgența stomatologică.

Reamintim faptul că s-a hotărât prelungirea funcționării cabinetului până în septembrie. Astfel, de această facilitate vor beneficia buzoienii până în septembrie, când se vor redeschide unitățile de învățământ, și odată cu ele cabinetele stomatologice din cadrul unităților școlare.

loading...
error: Content is protected !!