Politic

Document: PLUS zdrobește USR la alegerile interne de la Buzău

Încheierea fuziunii, din punct de vedere juridic, dintre Uniunea Salvați România și Partidul Libertății, Unității și Solidarității – consfințită prin hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă pronunțată vineri, 16 aprilie – deschide calea fuziunii „de facto” a celor două formațiuni politice. Astfel, în perioada 15 mai-15 iulie, toate organizațiile din țară ale noii formațiuni vor organiza conferințe județene, pe parcursul cărora vor fi alese conducerile USR-PLUS din teritoriu, precum și delegații la congresul la care căruia vor fi alese structurile naționale de conducere.

Odată cu fuziunea „de jure”, pe 16 aprilie, ora 24.00, s-a încheiat și etapa „dezvoltării organizaționale” a celor două partide, respectiv bazele de date conținând membrii USR și PLUS au fost „înghețate”, nemaifiind permisă primirea de noi membri până la organizarea conferințelor județene, cu excepția adeziunilor depuse până la data respectivă și nesoluționate încă.

Conform unui document destinat membrilor PLUS Buzău, în fapt o scrisoare a Biroului Județean condus de Mihai Moraru, lucrurile nu stau deloc bine pentru organizația lui Petrică Cîrstea, respectiv USR Buzău. Conform documentului, în care se face o comparație între numărul membrilor celor două organizații, PLUS Buzău va veni la conferința județeană cu peste 80 la sută dintre delegați, care înseamnă că formațiunea condusă la centru de Dacian Cioloș va deține controlul total al structurii de conducere a noii formațiuni politice. Totuși, semnatarii scrisorii spun că ar fi indicat ca din structura de conducere județeană a USR-PLUS să facă parte și „colegii din Filiala USR, ne referim la colegii cu care ne-am regăsit în acești ani având aceleași obiective, care au promovat aceleași principii și care își doresc cu adevărat construcție”.

Redăm textul integral al scrisorii

„Dragi colegi, 

Așa cum știți, în data de 16 aprilie a fost aprobată în instanță, cu decizie definitivă, fuziunea USR-PLUS. Anul trecut, în luna august, membrii ambelor partide au votat cu majoritate acest pas.

În primul rând, am vrea să vă mulțumim pentru încrederea acordată echipei Biroului Județean PLUS Buzău, în acești doi ani de existență a filialei PLUS Buzău. Am organizat împreună patru campanii electorale, am reușit să avem primii colegi primari, consilieri, parlamentari sau prefecți – în Alianța cu USR. 

Știm că, din păcate, colaborarea cu Biroul Județean USR Buzău nu a fost cea mai bună, având un an cu interminabile atacuri, reproșuri și lupte pentru pozițiile din alegerile locale. Și, de prea multe ori, ne-am regăsit într-o echipă în care partenerul de Alianță își dorea alte obiective sau uita de reguli și principii.

În data de 16 aprilie însă s-a închis prima etapă a procesului de fuziune: dezvoltarea organizațională a ambelor partide și închiderea bazelor de date. Și vă mulțumim pentru mobilizare, pentru că rezultatele PLUS Buzău sunt cu mult peste cele ale USR Buzău. Mai exact, așa cum arată astăzi structura ambelor filiale, PLUS are o organizație mult mai dezvoltată, cu mai mulți membri și cu șansa unei victorii detașate la convenția județeană comună, care se va desfășura în perioada 15.05.21 – 15.07.21.

Astfel, avem următoarele date, comparând structura ambelor filiale, PLUS și USR:

  • Municipiul Buzău – organizația PLUS este dublă ca număr de membri față de organizația USR;
  • Rm Sărat – organizația PLUS este cu 50% mai mare decât organizația USR;
  • Nehoiu – organizația PLUS, înființată de curând, este cu 60% mai mare decât organizația USR.

Putem continua lista, însă aceste trei localități asigură deja 70% din totalul delegaților, iar dacă adăugăm și celelalte filiale PLUS din județ, simularea conform bazei de date ne indică adjudecarea de către PLUS a 80%-90% dintre delegați. Iar termenul pentru a primi noi membri a fost 16.04, prin urmare aceasta este situația finală. Mai sunt doar câteva adeziuni în proces de aprobare la ambele partide.

Aceasta înseamnă că putem începe din aceste zile organizarea unor echipe care să candideze pentru conducerea filialelor locale, a celor municipale și a filialei județene. Pentru a începe construcția unei filiale puternice la Buzău și pentru a demara proiecte care să schimbe în bine viața buzoienilor (servicii medicale moderne, infrastructură, parc industrial, turism, dezvoltare rurală și protecția mediului). Prin urmare, mâine (astăzi, n.r.) vom transmite către toți membrii PLUS un formular pentru a vă putea înregistra, toți cei care doriți să candidați în echipa noului birou județean și în biroul municipal USR-PLUS. Pentru a începe formarea echipelor, definirea programului și a obiectivelor asumate. Vrem ca această echipă să fie aleasă de toți membrii, definită de toți cei care își doresc să candideze și să asigure o reprezentativitate cât mai bună la nivel de județ. Propunerea noastră este aceea de a-i invita în această echipă și pe colegii din Filiala USR, ne referim la colegii cu care ne-am regăsit în acești ani având aceleași obiective, care au promovat aceleași principii și care își doresc cu adevărat construcție. Este timpul să gândim împreună următorul pas, să construim un partid care la următoarele alegeri să câștige cât mai multe poziții de primar, consilieri și parlamentari. Iar munca pentru aceste obiective începe de azi”.

Articole similare