Administrație

Străzile din Buzău, sufocate de mașini

Lucrările de reabilitare, desființarea parcărilor, dar și creșterea numărului de autovehicule au creat situații tensionate printre șoferii buzoieni, iar circulația în municipiu este un calvar. Multe străzi pe care, în mod normal, s-ar putea circula lejer în ambele sensuri, au devenit în prezent parcări, fiind sufocate de numeroasele mașini staționate pe un sens de mers sau de o parte și de alta a drumului. Primăria promite că va rezolva situația și va înființa parcări supraterane, însă buzoienii se plâng zilnic primarului Constantin Toma de situația actuală.

În același timp, polițiștii locali au ieșit pe teren și au împărțit sancțiuni celor care au parcat neregulamentar, iar în trei luni, aceștia au aplicat 1.245 de amenzi pentru opriri sau staționări neregulamentare, după cum a transmis primarul Buzăului: „Opririle și staționările neregulamentare (…) creează disconfort pentru toți participanții la traficul rutier, motiv pentru care sancționarea acestor abateri este una din prioritățile Direcției Poliției Locale. În perioada 01.01.2023-15.03.2023, au fost constatate și aplicate un număr de 1.245 sancțiuni contravenționale”.

Unii șoferi se mai plâng și de faptul că foarte multe intersecții au devenit destul de periculoase, dat fiind că mașinile parcate blochează vizibilitatea, motiv pentru care au sugerat montarea unor oglinzi rutiere, ca măsuri de siguranță. La aceasta se adaugă și faptul că unii șoferi parchează mașinile necorespunzător, așa încât riscă să se aleagă cu avarii serioase din această cauză. Și cei care parchează aiurea, în locurile destinate persoanelor cu dizabilități, au fost pârâți primarului, care a anunțat că va trimite echipaje ale Poliției Locale în teren să verifice zonele indicate.

Problema traficului din Buzău este evident una apăsătoare și îngrijorătoare, lucru care reiese și din două fotografii făcute la distanță de nouă ani. În imaginile surprinse de Google Street View se poate vedea diferența în intersecția dintre străzile Democrației și Mioriței. Dacă în 2012, pe ambele străzi erau câteva mașini răsfirate, în 2021 abia dacă se mai zărea un loc de parcare, iar pe strada Democrației un sens de mers este complet ocupat de mașinile staționate.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker