Administrație

Se caută constructor care să finalizeze noua creșă din municipiu

Primăria Buzău are de gând să continue lucrările la noua creșă de pe strada Colonel Ion Buzoianu, după ce constructorul desemnat inițial s-a retras din proiect, invocând costurile ridicate ale materialelor de construcții, care au crescut cu valori între 45 și 400 la sută. „Având în vedere rezilierea contractului de lucrări (…) unilateral de către contractor, motivată de creșterea materialelor de construcții din piață, creșteri care, conform adresei de reziliere, au crescut cu valori între 45 și 400 la sută, cât și imposibilitatea acoperirii acestor creșteri prin instrumentele de compensare și ajustare în vigoare la momentul rezilierii, UAT Municipiul Buzău a inițiat procedurile legale care se impun în aceste situații”, transmite Primăria Buzău.

Municipalitatea a reluat demersurile pentru desemnarea unui nou constructor, care să ducă lucrarea până la capăt, dat fiind că proiectul, în valoare de 5.868.545,51 lei, este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. „A fost inițiată o negociere cu constructorul în vederea soluționării cauzei, au fost solicitate toate documentele referitoare la stadiul fizic și valoric al lucrărilor, predarea/primirea obiectivului în stadiul fizic executat și a amplasamentului și au fost solicitate măsuri de conservare a lucrării până la inițierea unei noi proceduri. Totodată, având în vedere faptul că lucrarea se află în curs, a fost solicitată o expertiză externă în vederea stabilirii stadiului fizic al construcției și măsurile de protejare și conservare. În urma expertizei, a fost constatat un stadiu fizic de realizare de 20 la sută”, se arată într-un document al Primăriei.

Viitoarea creșă va avea o suprafață construită de 279,6 metri pătrați și va deservi 48 de copii, împărțiți în patru grupe, pe categorii de vârstă. La parter, vor fi copiii cu vârsta între trei luni și doi ani, la etajul unu, copiii cu vârsta între doi ani și trei ani, iar etajul doi și subsolul vor fi rezervate personalului instituției. După actualizarea documentelor, urmează inițierea procedurii de atribuire a execuției restului de lucrări.

Articole similare