Actualitate

Strada Transilvaniei, singura din țară unde nu ești amendat dacă treci pe linia continuă

Proaspăt modernizata strada Transilvaniei naște situații hilare, care plasează Buzăul în atenția opiniei publice naționale. După luni bune în care drumul a fost în reabilitare, iar circulația s-a desfășurat cu dificultate, retușurile sunt cele care au stârnit râsete, dar și revoltă. Asta pentru că muncitorii au trasat marcajele rutiere greșit, fără aprobarea Poliției Rutiere, iar rezultatul a fost un  haos total.

Astfel, un sector de 1,5 kilometri de drum este marcat cu linie continuă, ceea ce înseamnă că virajele la stânga sunt interzise, altfel s-ar produce încălcarea legii, după cum spune Codul Rutier. Un lucru dificil, dat fiind că strada Transilvaniei se ramifică în numeroase străduțe cu ieșire în diverse zone ale orașului. Acest lucru presupune, în mod normal, că șoferii trebuie să ocolească până la Fabrica de Bere, unde se află cel mai apropiat rond, pentru a putea ajunge în zonele dorite. Pe lângă faptul că acest lucru îngreunează circulația, și comercianții sunt afectați, deoarece accesul la magazine a fost, de asemenea, limitat de noile marcaje inadecvate.

În urma valului mare de sesizări, Poliția Rutieră a liniștit șoferii revoltați, spunând că marcajul nu este conform și, prin urmare, nu vor fi aplicate sancțiuni. „Poliția Rutieră Buzău a explicat că, încă din faza documentației, noile marcaje au pri­mit aviz negativ, însă ele au fost trasate de muncitori cu câteva zile înainte de a afla răspunsul. Astfel, linia continuă de pe Transilvaniei nu are ni­ciun efect, polițiștii neputând aplica sancțiuni în cazul în care șoferii nu le respectă. Rămâne însă ridicat riscul producerii de evenimente rutiere”, scrie Adevărul.

Reprezentanții Primăriei Buzău nu au rămas fără reacție cu privire la cele întâmplate și au anunțat că vor organiza o ședință pentru soluționarea problemei, urmând ca proiectantul să vină cu soluții pentru refacerea corectă a marcajelor.

Știrea cu gafa muncitorilor din Buzău a fost preluată de mai multe posturi TV din țară, care au catalogat întâmplarea drept un moment clasic de „Dorel”, iar pe rețelele de socializare situația a fost intens discutată de oameni, ale căror remarci au oscilat între jigniri și comentarii amuzante.

Mai multe străzi importante din Buzău sunt în plin proces de reabilitare, urmând să fie reasfaltate, dar și reproiectate, în  unele cazuri, pentru a se fluidiza traficul. Astfel, în unele zone vor fi create benzi speciale pentru numeroasele autobuze care circulă prin oraș, dar și bicicliștii vor avea noi piste pe care să circule. Una dintre cele mai aglo­merate zone ale orașului, Bulevardul Unirii se anunță a fi și cel mai schimbat după aceste reabilitări, buzoienii putând observa, deja, că lucrurile prind altă formă. Pe lângă strada Transilvaniei, și Bulevardul Industriei promite o schimbare în bine în ceea ce privește circulația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare