Sport

Steaua ne ajută

Militarii au dispus de Unirea Dej cu scor de forfeit

În România începutului de secol XX, circula dictonul „prin noi înșine”, expresie promovată de liberali și care inducea ideea de rezistență și evoluție bazate pe acțiunile și resursele proprii. Din fericire sau nu, în sfera fotbalului doctrina de mai sus nu se aplică ad litteram. Astfel, Gloria a fost ajutată indirect încă din prima etapă, după ce Steaua București a dispus clar de Unirea Dej, una dintre contracandidatele la promovare. Militarii s-au impus joi seară, cu 3 la 0, după un meci fără istoric, controlat aproape integral de Adi Popa, Chipirliu și compania.

Concret, după primul meci al play-off-ului, Buzăul rămâne la un singur punct de Unirea și are șansa de a urca în clasament, în cazul unui rezultat bun cu Dinamo. (Nota bene, acest material a fost realizat vineri, cu două zile înainte de partida de la București!)

Evident, este prea devreme pentru calcule, însă Steaua se dovedește a fi încă din startul play-off-ului un arbitru drastic în lupta pentru promovare. Rămâne de văzut cât de imparțial se va dovedi pe parcursul celor zece etape. Cert este că, cel puțin după primul meci, mult blamata prezență în miniturneul pentru accederea în Liga 1 a steliștilor a avantajat-o pe Gloria.

Ideal pentru gruparea din Crâng ar fi ca Steaua să joace excelent cu toate contracandidatele, pentru ca în ultima partidă a play-off-ului, una fără miză pentru gruparea militară, Gloria să obțină punct sau puncte în Ghencea. Asta dacă va mai exista posibilitatea ca echipa lui Mihalcea să acceadă la baraj sau, de ce nu, direct în primul eșalon.

Până atunci, însă, Gloria va trebui să se ajute singură, prin evoluții decente, dacă nu chiar bune, cu Iași, Unirea Dej și Oțelul. Și, din când în când, să mai tragă un ochi la caprele vecinilor.

Articole similare