Administrație

Stații de autobuz noi pentru transportul în comun din municipiu

În curând, buzoienii care apelează la serviciile operatorului municipal de transport în comun Trans Bus vor beneficia de noile stații de autobuz care urmează să fie montate pe strada Transilvaniei, între fabrica de bere și ieșirea spre Vernești. Această inițiativă face parte din eforturile administrației locale de a moderniza infrastructura urbană și de a îmbunătăți viața cetățenilor.

Prima stație nouă va fi montată în dreptul școlii din Simileasca, marcând începutul unei serii care vor aduce un plus de confort și siguranță pentru călătorii din zonă. Firma Troia, cunoscută pentru reabilitarea trotuarelor de pe ambele părți ale străzii Transilvaniei, va fi responsabilă de montajul stațiilor. Până la montarea propriu-zisă, noile stații de autobuz au fost depozitate temporar în viitorul Centru Intermodal de Transport. Această locație strategică facilitează accesul rapid și eficient al echipelor de montaj, asigurând totodată protecția stațiilor împotriva intemperiilor.

De săptămâna trecută, strada Transilvaniei a fost eliberată de mașinile parcate pe prima bandă, ca urmare a acțiunilor Poliției Locale. Această măsură a fost necesară pentru a permite desfășurarea în bune condiții a lucrărilor de montaj și pentru a îmbunătăți traficul rutier.

În ultimii ani, strada Transilvaniei a trecut printr-o transformare semnificativă. Dintr-o stradă cu trotuare și carosabil deteriorate, administrația condusă de primarul Constantin Toma a reușit să schimbe radical imaginea acestei străzi importante. Modernizarea trotuarelor și a carosabilului a contribuit la fluidizarea traficului și la crearea unui mediu urban mai plăcut și mai funcțional. Implementarea noilor stații de autobuz reprezintă un pas esențial spre modernizarea transportului public din Buzău.

Articole similare