Politic

Start la contre între PSD și PNL

O postare a viceprimarului Ionuț Apostu de pe pagina sa oficială de Facebook dă, practic, startul contrelor politice dintre partenerii coaliției de la guvernare, în avanpremiera unei campanii electorale, cea pentru alegerile locale din 9 iunie, care se prevede a fi pline de… suspans, dat fiind că liberalii au scos pe interval garnitura din anul 2020, la care se adaugă fostul prefect Carmen Ichim.

De această dată motivul primei luări de poziție a viceprimarului Apostu este amplasarea, susține el, ilegală, a bannerelor electorale ale PNL de pe raza municipiului: „Liberalilor, jos bannerele de pe Unirii! Toate sunt amplasate ilegal! Cei care mă cunosc știu că sunt un tip rezervat, care îmi văd de munca mea și evit să intru în dispute inutile! Nu am nimic cu contracandidații de la celelalte formațiuni politice. Ba chiar aș spune că îi respect pe unii! Dar cât tupeu să ai tu, PNL Buzău… (evit să dau nume, vă știți voi toți care ați aruncat cu noroi în ședințele de Consiliu, în presă, sau direct în discuțiile cu comercianții) să umpli orașul cu bannere amplasate ilegal, inclusiv Bulevardul Unirii plin cu materiale de propagandă, când luni în șir ne-ați bălăcărit pe unde ați avut prilejul despre acest proiect derulat pe fonduri europene. Acum când toată lumea apreciază că avem un bulevard european veniți să vă împăunați pe munca domnului primar și a echipei sale? Mi-ar fi jenă în locul vostru să afișez orice simbol electoral aici, unde noi am pus suflet pentru a avea un bulevard civilizat! Ca să citez un clasic în viață: <Să-ți fie rușine PNL Buzău!>. 

P.S.: Domnul primar are tot dreptul să pună astfel de mesaje electorale aici, pentru că este munca sa, proiectul său… Nu voi, care nu ați așezat măcar o piatră pentru dezvoltarea acestui oraș!

P.S.2: Știe cineva unde s-a refugiat „războinicul luminii”, președintele Organizației Municipale PNL care lupta pe Unirii acum câteva luni?

P.S.3: Toate partidele politice s-au conformat și au obținut Certificat de Urbanism pentru amplasarea bannerelor, dar respectarea legii e facultativă pentru PNL!”, a scris Ionuț Apostu pe Facebook.

Ca musca-n…

Singura reacție din partea unui (așa-zis) liberal a venit din partea ex-progresistului Petrică Cîrstea, care a rămas cu sechele vizibile din perioada sa de glorie din Uniunea Salvați România – formațiune politică pe care a îngropat-o la Buzău încă dinainte de prăbușirea de la nivel național -, acelea de a se băga precum musca prin diverse locuri.

„PS 4, nu vine de la PlayStation, ci este doar o continuare la cele puse de dumneavoastră. După logica aceasta doar dumneavoastră ați avea dreptul sa puneți bannere în Buzău, c[ doar PSD a <muncit și merită>. În curând o să ne spuneți că dacă nu avem carnetul de partid care trebuie putem să plecăm din oraș”, a comentat consilierul municipal ales pe listele Alianței USR-PLUS Petrică Cîrstea.

Articole similare