duminică, 20 septembrie 2020

Start în Liga a 3-a! Metalul și CSM Rm. Sărat, în ediție de pandemie: sistem inedit, număr record de echipe

O nouă ediție a Ligii a 3-a pornește în weel-end la drum, adaptată condițiilor existente în acest moment în România, cu un sistem competițional inedit și cu un număr record de echipe – 100, împărțite în zece serii de câte zece echipe. La startul noului sezon se află și două echipe buzoiene. Metalului i s-a alăturat, din această vară, și CSM Rm. Sărat, echipa desemnată de AJF campioană județeană și care, ulterior, a urcat în Liga a 3-a din postură de ocupantă a locului secund în grupa mini-turneului de baraj. Cele două nu se vor întâlni însă pe parcursul viitoarei stagiuni, din cauza unei împărțiri bizare a Federației, pe criterii geo­grafice. CSM Rm. Sărat va evolua într-o serie, a 2-a, alături de reprezentantele județelor Vrancea, Bacău, Brăila și Galați, în timp ce Metalul a fost trimisă într-o serie cu nouă formații din București și județul Ilfov. Debutul râmnicenilor se va produce pe teren propriu, împotriva uneia din pretendentele la promovare din serie, SC Oțelul Galați, în vreme ce Metalul va începe cu o deplasare pe terenul Concordiei Chiajna.

CSM RM. SĂRAT – SC OȚELUL GALAȚI (sâmbătă, ora 17.00)

La revenirea, după doi ani, în Liga a 3-a, râmnicenilor nu le va fi deloc ușor. În meciul de debut al noului campionat, CSM va întâlni pe teren propriu pe una dintre candidatele la promovare, dacă nu cumva principala pretendentă, SC Oțelul Galați, formație preluată de curând de experimentatul Petre Grigoraș. Râmnicenii nu au câștigat niciunul dintre cele două meciuri oficiale disputate de la reluarea competițiilor, barajul cu Gloria Albești (0-0) și cel cu Metalul, de miercuri, în turul 1 al Cupei României (1-2). Antrenorul Tănase Lăptoiu se va baza în acest sezon pe un lot care îmbină experiența (Tîrîlă, Bodoc, Toa­der, Roman) cu tinerețea, cu care speră să nu aibă ­pro­bleme.

Seria a 2-a, Etapa 1, program:

 • Sportul Chiscani – ­Spor­ting Liești
 • CSM Rm. Sărat – SC Oțelul Galați
 • Avântul Valea Mărului – Dacia Brăila
 • Viitorul Ianca – CSM Bacău
 • CSM Focșani – CS Făurei
 • CONCORDIA CHIAJNA 2 – METALUL BUZĂU (sâmbătă, ora 17.00)

Metalul începe un nou sezon al Ligii a 3-a cu o deplasare în aparență facilă, pe terenul echipei secunde a Concordiei Chiajna. Într-un format condensat, cu doar 18 etape, nu este timp de multe experimente, iar punctele sunt foarte importante și trebuie adunate chiar din primul joc. Echipa buzoiană merge la Chiajna cu moral bun, după victoria din Cupă de la Rm. Sărat și are în spate doar două partide de verificare, 1-3 cu Petrolul Ploiești, la Strejnic, și 5-0 cu Rapid 2, în Regie, cu evoluții care l-au mulțumit pe antrenorul Vali Stan, având în vedere perioada de pauză de aproape șase luni. Cu un lot ­res­trâns, cu transferuri puține, dar de mare calitate, din care se detașează fundașul central Vasilică Mihăeș și atacantul Andrei Pavel, Metalul are șansa unei clasări pe podium, într-o serie în care Steaua Armatei este cvasi-favorită la promovare.

Seria a 4-a, Etapa 1, program:

 • Rapid 2 – CS Tunari
 • Progresul Spartac – FC Voluntari 2
 • Dinamo 2 – FCSB 2
 • CSA Steaua – CS Balotești
 • Chiajna 2 – Metalul

Cupa României, preambul pentru campionat

Metalul s-a calificat miercuri seară în turul 2 al Cupei României, după o victorie pe terenul lui CSM Rm. Sărat, în faza inaugurală a competiției, ediția 2020-2021. La prima apariție oficială după șase luni de pauză, „echipa buzoienilor” s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1), ambele reușite ale trupei lui Vali Stan purtând semnătura lui Andrei Pavel (minutele 2 și 76), pentru gazde marcând Ionuț Roman (minutul 11). „Am câștigat primul meci oficial din sezonul 2020-2021. De când s-a suspendat campionatul, în luna martie, am avut doar două meciuri amicale în toată această perioadă și era normal să nu avem un ritm de joc, un ritm pe care cei de la Rm. Sărat cred că ar fi trebuit să îl aibă. Sau poate l-au avut pentru că ei s-au pregătit și înainte de baraj, a fost și barajul și au disputat și câteva partide amicale. Chiar dacă n-am avut meciuri în picioare, eu cred că echipa a avut un ritm bun, mai ales în partea a doua, când am avut multe ocazii. Din păcate, lipsa de concentrare și tratarea superficială a unor faze au dus la acest scor, care putea fi mult mai mare. Ne bucură rezultatul, ne dă o oarecare încredere pentru începerea campionatului. Ne propunem să mergem cât mai sus în Cupa României, chiar dacă lotul nu ne permite, sincer, nici numeric și nici valoric”, a declarat antrenorul Metalului, Vali Stan, după jocul de miercuri, din Cupa României. Faza a 2-a a Cupei României-, competiție în care, sezonul trecut, Metalul a reușit o performanță extraordinară, fiind eliminată abia în optimile de finală de prim divizionara Politehnica Iași-, se va disputa pe 23 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!