Fără categorie

Start cu stângul pentru Gloria în Liga Florilor

Brăila ne bate încă o dată

Debut fals, pentru Gloria, în Liga Florilor. Buzoiencele se întorc învinse de la Brăila, după ce echipa pregătită de Costică Buceschi s-a impus cu 28-24 (16-12).

Începutul de meci a fost dominat de gazde, care au condus cu 5-0, Gloria reușind să perforeze plasa adversarelor abia în minutul 8. Kanaval și Jezic au marcat pentru Brăila, diferența mărindu-se la șase goluri (7-1). La jumătatea primului act, Dunărea conducea cu 10 la 3, diferența fiind redusă, apoi, grație reușitelor semnate de Ylina și Moroianu. Ecartul de șapte goluri a fost refăcut din nou, în minutul 20, după golul lui Gonzales, pentru ca cinci minute mai târziu, cele două combatante să fie despărțite din nou de șapte goluri, 15-8. Gloria a redus din diferență către finalul primei părți, apropiindu-se la patru lungimi și se părea că elevele lui Daniel Anca au o șansă de a reveni în repriza secundă.

Din păcate, pauza nu a fost un sfetnic bun pentru buzoience, clișeul nefiind validat, cel puțin în acest meci. Ajutate și de arbitri, care au avut grijă s-o „ciupească” pe Gloria de câte ori au avut ocazia, inclusiv la două-trei faze flagrante, fetele de la Brăila s-au distanțat, prin minutul 40, la un neverosimil plus 9 (23-14). Buzăul a avut o revenire de orgoliu, reușind cinci goluri consecutive fără să primească vreunul, poate și pe fondul relaxării gazdelor. Kiki Liscevic și Meike Schmelzer au risipit orice dubiu, marcând atunci când era nevoie pentru Dunărea și ducând din nou diferența la șapte goluri. Ultimele minute Gloria a mai reparat ce s-a putut repara, nereușind însă să anuleze ecartul de pe tabelă. S-a terminat 28 la 24, al cincilea meci consecutiv pe care brăilencele îl câștigă în compania Buzăului.

Ilyna a fost principala gură de foc a Gloriei în meciul de miercuri seară, cu cinci reușite din șaisprezece șuturi, un procentaj slab pentru pretențiile Ligii Florilor. Moroianu și Tamara Paul au fost cele mai eficiente, cu câte patru reușite din cinci încercări. Nici poarta nu ne-a ajutat cine știe ce, Nenezic apărând doar cinci șuturi din cele 20 expediate pe poartă, de Brăila, în timpul în care muntenegranca s-a aflat între buturi. De la gazde, Kanaval a semnat șapte goluri, în timp ce portărița Elena Șerban a avut nouă parade.

Etapa viitoare, Gloria joacă acasă cu Bistrița, echipă care s-a impus, tot miercuri seară, 30 la 25, în compania celor de la Târgu Jiu. Meciul este programat duminică, de la 17.30.

Debutul Ligii Florilor a adus, deja, o mare surpriză, vicecampioana Rapid capotând acasă, 25-29, cu nou-promovata Corona Brașov. Pentru ardelence, a evoluat și buzoianca Alexandra Dumitrașcu, autoare a două goluri.

Articole similare