marți, 22 septembrie 2020

Sprint în pandemie! Marina Baboi se întoarce pe pistă în Cupa României

Marina Baboi revine pe pistă, după mai bine de cinci luni de pauză! Vineri şi sâmbătă este programată Cupa României de seniori, la Stadionul ,,Iolanda Balas Sotter” din Capitală, competiţie în care Marina va lua startul în probele de 100 şi 200 de metri, curse pe care le-a câştigat ediţia trecută. Ultima şi singura, de altfel, competiţie la care Marina a participat în acest an a fost la începutul lunii martie, când a şi obţinut o medalie de aur şi una de argint în proba de sprint de 60 metri plat, devenind campioană naţională de tineret U23 şi vicecampioană naţională de seniori. „Am emoţii de acum, sunt foarte entuziasmată pentru că anul trecut în perioada aceasta sezonul se apropia de final, iar eu abia acum încep. Am foarte mari emoţii şi sunt extraordinar de încântată că o să înceapă”, a spus sprintera buzoiană înaintea startului în Cupa României. Pentru Marina, va fi o competiţie ciudată din toate punctele de vedere. Bucuria revenirii pe pistă este umbrită puţin de faptul că spectatorii nu vor avea acces la acest concurs şi nu va putea fi urmărită din ­tri­bune, ca de obicei, şi de părinţii săi. „Părinţii mei sunt foarte aproape de mine, dar ei au fost tot timpul acolo, ei m-au împins şi m-au susţinut, am plecat de acasă la o vârstă foarte fragedă şi ei au fost de acord, s-au sacrificat mult pentru mine şi le mulţumesc. Ce mă doare pe mine e faptul că părinţii mei nu vor fi în tribună, nu neapărat restul spectatorilor, dar ei au fost absolut de fiecare dată în tribună, oriunde aş fi concurat şi faptul că ei nu vor putea fi lângă mine e destul de dificil”, a mai spus cea mai bună sprinteră a României. Marina ar urma să ia startul vineri seară, în proba de 100 de metri, şi a doua zi, tot seara, în cursa de 200 de metri.

Reguli stricte

Potrivit Federaţiei Române de Atletism, probele vor fi următoarele:

  • Ziua 1 – 100 m, 400 m, 110 m garduri-M, 100 m garduri-F, înălţime-M, prăjină-M,F, triplusalt-M, F, greutate-M, disc-F, ciocan, suliţă-M;
  • Ziua 2 – 200 m, 400 m garduri, înălţime-F, lungi­me-M,F, greutate -F, disc-M, suliţa-F. Sunt dedicate tot două reuniuni.

Vineri, concursul începe de la ora 15,30 cu proba masculină de aruncarea ciocanului, finalizându-se la ora 20,00, cu cursele CT de 400 m (masculin). Proba de 400 m garduri feminin deschide ziua de sâmbătă, de la ora 18.00, pentru ca, de la 19.30, să fie programată proba de aruncarea suliţei (feminin). Probele de fond, semifond şi ştafe­tele nu se vor desfăşura din cauza situaţiei actuale a măsurilor de siguranţă ­sani­tară impuse de către MTS. Accesul spectatorilor în stadion este strict interzis!

Cum se aleargă la sprint

Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism a luat mai multe decizii, în concordanţă cu protocoalele sanitare stabilite de autorităţi. Astfel, în probele de sprint, pentru respectarea distanţei fizice între sportivi în cursele de 100 m plat, 100 m garduri şi 110 m garduri se va păstra un culoar liber, seriile fiind formate din patru sportivi. Probele de 200 m, 400 m şi 400 m garduri se vor desfăşura normal, decalajul de la start res­pectând distanţa fizică de minim 2 metri.

loading...
error: Content is protected !!