joi, 24 septembrie 2020

Fosta judecătoare care a fost la un pas să pună lacătul pe Prefectură, refuzată chiar de instanţa unde a lucrat

Fosta judecătoare de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, originară din comuna Beceni, a pierdut definitiv bătălia cu Statul Român, de la care a cerut 70.000 de euro daune morale că s-ar fi întârziat 26 de ani emiterea ­titlului de proprietate pentru un teren de 5,44 ha.

Curtea Supremă a respins luna trecută definitiv contestaţia în anulare a Elenei Cârcei asupra hotărârii aceleiaşi instanţe prin care, de asemenea, i s-a respins recursul la o decizie a Curţii de Apel Ploieşti care menţinea soluţia Tribunalului Buzău de acordare a unei despăgubiri de numai 10.000 euro.

Încă de acum doi ani, ma­gistraţii Tribunalului Buzău au stricat calculele fostei judecă­toare care a băgat în corzi decidenţii Prefecturii după ce a cerut daune imense că s-a întârziat timp de 26 de ani emiterea unui titlu de proprietate pentru o suprafaţă de 5,44 ha de teren, deşi avea hotărâre judecătorească în acest sens din 1991.

Între timp, a pierdut şi procesul prin care a solicitat obligarea Comisiei judeţene să emită titlu de proprietate pentru suprafaţa de 5,44 ha pe raza comunei Beceni şi, în consecinţă, anularea titlului de proprietate pentru o suprafaţă mai mică decât se menţionează în hotărârea judecătorească din 1991.

În şedinţa Comisiei de Fond Funciar din 19 iulie 2017 a fost aprobată emiterea unui titlu de proprietate pentru o suprafaţă de 5,32 hectare, însă Elena Cârcei, magistrat pensionat în 2015 prin decret prezidenţial, a vrut anularea documentului şi emiterea ­unuia nou pentru întreaga suprafaţă de 5,44 hectare pentru care poseda o hotărâre judecătorească definitivă de aproape 27 de ani.

Elena Cârcei şi sora acesteia au dat în judecată Statul Român – prin Ministerul Finanţelor Publice şi Comisia Judeţeană Buzău de Fond Funciar -, în luna iunie 2017, cerând despăgubiri de 70.000 de euro pentru un titlu de proprietate neemis timp de 26 de ani, deşi exista o hotărâre judecătorească în acest sens, la această sumă fiind luate în calcul penalităţile zilnice, între 100 şi 1.000 de lei, ceea ce însemna o sumă minimă de 200.000 de euro.

În iulie 2017 a fost emis titlul de proprietate, dar pentru o suprafaţă de 5,32 hectare şi nu pentru 5,44 ha, motiv pentru care fosta judecătoare a emis noi pretenţii în cauză, cerând  anularea titlului de proprietate şi emiterea unuia nou pentru suprafaţa solicitată, de 5,44 ha. Nici reprezentanţii Prefecturii nu au vrut să răspundă singuri pentru neemiterea titlului de proprietate şi au chemat în garanţie  Comisia Locală Beceni de fond funciar, dar şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Fost judecător la Judecătoria Buzău, la Tribunal şi apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din 2000 până în 2015 când s-a pensionat, Elena Cîrcei, proprietara terenului pentru care trebuia emis titlul de proprietate încă din 1991, este doctor în drept comercial din 1995. Ea a absolvit cursurile Facultăţii de Drept Bucureşti cu media 10.

Înainte de a deveni judecător, Elena Cîrcei a practicat avocatura timp de cinci ani în cadrul Baroului Buzău. Ulterior, a intrat în magistratură, ca judecător la Judecătoria Buzău, unde a activat timp de şase ani, apoi la Tribunalul Buzău, de unde a fost promovată la Curtea Supremă. A candidat pentru funcţia de preşedinte al instanţei supreme, însă fără succes.

loading...
error: Content is protected !!