Sănătate

Spitalul Orășenesc Nehoiu, aproape plin la câteva zile de la internarea primilor pacienți

Spitalul Orășenesc Nehoiu și-a primit săptămâna trecută primii pacienți infectați cu noul coronavirus, după ce a devenit unitate suport Covid. La numai o zi de la internarea primului pacient, locurile disponibile pentru buzoienii infectați cu Sars-Cov-2 s-au împuținat.

În prima zi, cadrele medicale au preluat 17 pacienți veniți atât de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și de la Spitalul Județean Buzău. Concret, 13 pacienți au fost transferați de la Spitalul Jude­țean Buzău și doi de la Râmnicu Sărat. De asemenea, în spitalul de la Nehoiu nu au ajuns doar buzoieni, ci și doi pacienți de la Brașov pentru care nu s-au mai găsit locuri în alte spitale.

Printre bolnavii trimiși la Nehoiu sunt și pacienți aflați în stare gravă. La sfârșitul săptămânii trecute erau internați la ATI doi pacienți, iar unul dintre ei urma să fie transferat înapoi la Buzău pentru că starea lui devenise critică.

Majoritatea pacienților au fost trimiși direct de la UPU, pentru că nu au mai avut unde să fie internați, deși aceștia ar fi trebuit să stea în spital câteva zile și apoi să fie trimiși la Nehoiu. Aceștia, spune managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu, doctorul Sergiu Remi­sovschi, ar fi trebuit să stea în Spitalul Județean câteva zile și apoi, cei care au dezvoltat o formă mai ușoară a bolii, să fie trimiși la Nehoiu. Cele 45 de locuri destinate pacienților infectați cu noul coronavirus se ocupă mult mai repede decât s-ar fi așteptat medicii. Conform celor spuse de managerul Spitalului Orășenescu Nehoiu,  medicul Remi­sovschi, la Nehoiu vor mai veni cu si­gu­ranță pacienți atât din cele două spitale de la Buzău și Rm. Sărat, cât și de la Brașov, până când numărul paturilor va fi ocupat.

Pentru cadrele medicale nehoiene, prima zi cu pacienți Covid a fost ca un șoc, pentru că medicii de acolo sunt la prima experiență de acest gen și încearcă să fie cât mai precauți. De asemenea, unitatea spitalicească are medicamente doar pentru două săptămâni dacă toate cele 45 de paturi s-ar ocupa. În acest  moment, spune managerul, se lucrează în continuare la achiziționarea acestora. De asemenea, spitalul dispune și de oxigen, ce-i drept nu foarte mult, pentru a trata pacienții care ajung la Terapie Intensivă.

La Spitalul Orășenesc Nehoiu au fost alocate 45 de paturi pentru pacienții infectați cu Sars-Cov-2, dar cum numărul cazurilor este într-o continuă creș­tere, este posibil ca în câteva zile să nu mai fie niciun loc liber. La ultima raportare de vineri, 15 octombrie, la Buzău au fost înregistrate 241 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și cinci decese.

Pacienții cu alte afec­țiuni sunt primiți în ambulatoriul spitalului, unde mai sunt doar cinci paturi, iar aceștia vor primi tratament doar până la ora 15.00. La spitalul din Nehoiu vor fi duși doar pacienții care au o formă ușoară sau cel mult medie, pentru că spitalul nu deține dotările necesare pentru a trata formele grave ale bolii. În cazul în care starea pacienților de la Spitalul Nehoiu se va agrava, aceștia vor fi întorși la Spitalul Județean Buzău sau la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Articole similare