Sănătate

Spitalul Județean scoate la concurs 17 posturi pentru medici

Spitalul Județean de Urgență Buzău se confruntă cu o lipsă acută a personalului medical de mai bine de doi ani. Pentru a reuși să diminueze această criză, conducerea unității medicale a scos la concurs, pe parcursul anului, multe posturi de medici. Rezultatele nu au fost însă pe măsura așteptărilor: medi­cii nu se înghesuie să își depună dosarele de candidatură pentru a intra în echipa de la Județean.

În încercarea de a avea cât mai mulți medici în spital, mai ales că valul cinci al pandemiei de Covid-19 nu pare a fi atât departe, conducerea unității ­me­dicale a scos, din nou, mai multe posturi la concurs pentru medici neurologi, cardiologi, pediatri sau medici specialiști în medicină generală. Este vorba despre 17 posturi pentru care se așteaptă candidați.

Prin urmare, se caută doi medici specializați în cardiologie, la Secția Cardiologie pentru posturi cu normă întreagă. Tot două posturi cu normă întreagă sunt scoatea și pentru medici în specialitatea cardiologie la Compartiment Terapie Intensivă Coronarieni. De asemenea, spitalul are nevoie și de doi medici specializați în neurologie, pentru secția Neurologie, posturile fiind tot cu normă întreagă. Câte un post este scos pentru funcția de medic specializat în boli infecțioase, la Serviciul de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale (SPIAM), pentru funcția de medic specializat anes­tezist și terapie intensivă la Secția A.T.I., medic ­pe­diatric sau medic specializat în radiologie și imagistică medicală la Laborator Radiologie. Și la Secția Neonatologie este nevoie de medici, aici fiind scoase două posturi la concurs, la fel și la Secția Oncologie medicală.

Se caută și un medic specializat în diabet, nutriție și boli metabolice la Cabinet Diabet, nutriție și boli metabolice, dar și un medic specializat în medicină generală cu drept de liberă practică atestat în medicină de urgență la UPU-SMURD.

Menționăm că la acest concurs se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, specialiști sau primari, confirmați în specia­litatea respectivă, rezidenți aflați în ultimul an de pregătire în specialitatea în care este publicat postul. Cei care vor să își depună candidatura trebuie să aibă în dosar o cerere în care se menționează postul pentru care urmează să candideze, o copie xerox de pe diploma de licență și certificatul de specialist sau primar pentru medici, dentiști, farmaciști, respectiv ­ade­verință de confirmare în gradul profesional pentru biologi sau chimiști, cazier judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic și neuropsihic, chitanța de plată a taxei de concurs, copie carnet rezident și a actului de identitate, dovada din care să rezulte că nu a fost sancționat.  Taxa pentru concurs este 150 de lei și se achită la casieria spitalului. Pentru tinerii specialiști, unitatea medicală susține costurile aferente contractelor de locațiune – locuință de serviciu și utilități în limita unui plafon lunar de 1.000 lei.

Reamintim că pentru a-i stimula pe medici să vină la SJU Buzău, Consi­liul Județean a hotărât, în luna noiembrie, ca orice medic nou angajat în secțiile cu deficit de personal din Spitalul Județean să beneficieze, timp de șase luni de la data angajării, de stimulente financiare a căror valoare este echivalentă cu două salarii minime brute cumulate.

Articole similare