Sănătate

Spitalul Smeeni a finalizat un nou proiect cu finanțare europeană

Un nou proiect cu fonduri europene a fost bifat cu succes la unitatea ­me­dicală de la Smeeni. De data aceasta este vorba ­des­pre misiunea de a trata pacienții care au fost infectați cu virusul Sars-Cov-2.

În data de 8 decembrie a avut loc Conferința de închidere a proiectului ,,Tratamentul și recuperarea pacienților cu sechele post Covid-19 la Spitalul de Boli Cronice Smeeni”. Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de creșterea capacității Spitalului de Boli Cronice Smeeni de a răspunde în timp util și eficient la criza Covid-19, contribuiănd astfel la creșterea capacității de îngrijire și tratament a pacienților cu sechele post Covid-19 și gestionarea la nivel local a crizei sanitare. Valoarea totală a proiectului este de 14 milioane lei, iar durata de implementare este 1 octombrie 2020-31 decembrie 2021.

Prin implementarea proiectului a fost îmbună­tățită infrastructura sanitară la nivelul  spitalului, prin dotarea cu aparatură medicală, echipamente și materiale de protecție, inclusiv dezinfectanți, mobilier medical, sistem de telemedicină performant, astfel încât pacienții să be­neficieze de toate tipurile de investigații în condiții de pandemie. În cadrul proiectului, Spitalul de Boli Cro­nice Smeeni a fost dotat cu echipamente de protecție și echipamente medicale care sunt utilizate în mod direct atât pentru prevenirea infectării, cât și în tratarea pacienților rămași cu sechele în urma infecției cu virusul SARS-COV19, dar și a comorbidităților acestora (acțiuni esențiale, comorbiditățile putând avea simptomatologie accentuată prin infectarea cu virusul SARS-COV, situa­ție demonstrată statistic).

La conferința de închi­dere a proiectului au luat parte și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, prefectul Daniel Țiclea și subprefectul Marieta Boloș.

,,Pacienții care au trecut prin infecția cu virusul Sars-Cov-2 au nevoie de sprijin și tratament și după vindecare. Am participat la conferința de închidere a proiectului finanțat din fonduri europene <Tratamentul și recuperarea pacienților cu sechele post Covid-19 la Spitalul de Boli Cronice Smeeni>. Prin implementarea acestui proiect a crescut capacitatea spitalului de a răspunde în timp util și eficient la criza Covid-19. Nu este prima dată când Spitalul de Boli Cronice Smeeni a fost un exemplu de bună practică pentru spitalele din Româ­nia și vreau să felicit întreaga echipă pentru aceste proiecte și pentru rezultatele obținute”, a declarat Petre Emanoil Nea­gu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coe­ziune și Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațio­nal Infrastructură Mare 2014-2020, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene prin Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare.

,,Mulțumiri întregii echi­pe multidisciplinare de profesioniști care colaborează în scopul soluțio­nării oricărui caz medical, dar și pentru implicarea în implemen­tarea sistemului de teleme­dicină și a noilor echipamente medicale achi­ziționate în cadrul proiectului, cât și pentru disponibilitatea, dobândirea expertizei suplimentare în lega­tură cu implementarea unui proiect cu finanțare externă a personalului non-medical”, au transmis repre­zentanții spitalului.

Articole similare