Sănătate

Spitalul Județean caută farmacist la Maternitate

Spitalul Județean Buzău scoate un nou post la concurs, de data aceasta pentru farmacist specialist în farmacie clinică. Postul este pe o perioadă nedeterminată și este disponibil la farmacia de la Maternitatea Spitalului Județean.

Farmaciștii interesați de acest post își pot depune candidatura în termen de 15 zile calendaristice. Dosarele se depun la Serviciul de Resurse Umane de la Spitalul Județean Buzău. Dosarul trebuie să conțină o cerere în care se precizează postul pentru care candidatul optează, o copie a certificatului de membru al organizației profesionale din care face parte, vizată pe anul în curs, copie după diploma de licență și după certificatul de farmacist specialist, alături de o copie după actul de identitate.

În dosar, candidatul trebuie să mai introducă și dovada care să confirme faptul că persoana care candidează pentru acest post nu a primit nicio sancțiune pe linie profesională, dar și acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut la Anexa 3. De asemenea, dosarul trebuie să mai conțină și un certificat medical care să arate faptul că cel care candidează este apt din punct de vedere fizic și neuro-psihic pentru a exercita activitatea specifică postului, dar și chitanța de plată a taxei de concurs, care este în valoare de 150 de lei. Taxa se achită la casieria spitalului.

Concursul se poate organiza în perioada cuprinsă între lunile decembrie și februarie, anul viitor. Candidații care sunt interesați de acest post și vor să afle mai multe detalii o pot face la Serviciul Resurse Uma­ne, telefon 0238.720.698, interior 166.

Reamintim că perso­nalul medical este în scădere, iar România se confruntă cu o criză a medicilor de la debutul pandemiei de Covid-19. Mulți dintre medici aleg să demisioneze pentru că nu mai fac față psihic acestei perioade și le este teamă să nu se infecteze, în timp ce posturile scoase la concurs rămân în continuare neocupate. Este o perioadă destul de grea pe care o traversează sistemul sanitar din România.

Criza personalului ­me­dical încă se resimte în spitalele buzoiene. Chiar dacă Spitalul Județean de Urgență Buzău a scos la concurs, în mai multe rânduri, posturi pentru medici, acestea nu au reprezentat un interes foarte mare pentru buzoieni, numărul celor înscriși fiind foarte mic. Multe posturi au rămas neocupate, iar unele secții au nevoie acută de perso­nal medical. Ultima oară, SJU Buzău a scos la concurs 23 de posturi pentru medici, în luna septembrie, dar acestea au reprezentat interes doar pentru doi candidați.

Articole similare