marți, 22 septembrie 2020

Spitalul Județean Buzău ia măsuri împotriva răspândirii gripei

Pentru a preîntâmpina răspândirea gripei, având în vedere cazurile identificate la copii în ultima vreme, precum și faptul că numărul acestora ar putea crește odată cu reluarea cursurilor în școli, Spitalul Județean Buzău  a luat deja unele măsuri preventive. ,,În urma cazurilor de la UPU de duminică s-a făcut dezinfecție locală, iar personalul medical poartă echipament cores­punzător de protecție : mască respiratorie în secțiile de boli contagioase, halate de unică folosință. Copiii care au ajuns la spital la urgențe și au fost diagnosticați cu testul rapid ca având gripă au fost izolați la UPU. De asemenea, campania de vaccinare a personalului medical a fost  demarată încă din luna septembrie a anului trecut”, informează purtătorul de cuvînt al Spitalului Ju­dețean, Adriana Bunilă.

Reamintim că doi copii de 3 și 6 ani din Buzău care au ajuns duminică la Spitalul Județean au fost diagnosticați cu gripă de tip A, în urma efecturii testelor rapide. Copiii  au fost aduși la Unitatea de Primiri Urgențe de către părinți, pentru că prezentau febră și tuse. Întrucât starea lor generală era bună, pediatrul care era de gardă a decis ca cei doi pacienți să primească tratament la domiciliu, cu recomandarea ca în situația în care s-ar produce o schimbare în rău  aceștia să fie duși la Secția de Boli Infecțioase pentru consult de specialitate. În data de 7 ianuarie a mai fost diagnosticată cu gripă de tip A o fetiță de un an și jumătate, care a fost transferată la Spitalul  Matei Balș din Capitală. Copilul fusese diagnosticat  marți dimineață la Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie cu gripă de tip A după ce i s-a făcut testul rapid. La momentul prezentării la spital, ea avea simptome specifice gripei – tuse, febră, obstrucție nazală – și nu fusese vaccinată.   Până la această dată șase copii au fost  diagnosticați cu gripă de tip A.

Odată cu reînceperea cursurilor în școli și grădinițe,  numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii ar putea să se înmulțească.

loading...
error: Content is protected !!