Sănătate

Spitalul de la Nehoiu ar putea prelua pacienţi Covid-19 începând din această săptămână

Pentru că numărul buzoienilor confirmaţi cu noul coronavirus este din ce în ce mai mare, iar locuri la Secţia de Terapie Intensivă nu mai sunt nici la Spitalul Judeţean Buzău, nici la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, singura soluţie la care s-au gândit responsabilii Prefecturii a fost aceea de a trimite pacienţii la Spitalul de la Nehoiu. Prefectura a trimis la Ministerul Sănătăţii aceas­tă solicitare, iar acum aşteap­tă răspunsul.

La finalul săptămânii trecute, subprefectul Viorel Holban a vorbit, pe parcursul unei conferinţe de presă despre situaţia cu care se confruntă judeţul în valul patru al pandemiei de Covid-19. Conform acestuia, la spitalul de la Nehoiu nu vor fi duşi pacienţi care prezintă o formă severă a bolii, ci doar aceia cu forme uşoare spre medii. De altfel, spitalul de la Nehoiu nu poate primi pacienţi în stare gravă pentru că nu deţine aparatura necesară  şi nu are nici medici specializaţi. ,,Nu avem ce să facem pentru că dacă îi ducem pe cei a căror stare se agravează, acolo nu există oxigen, nu e aparatură care să ajute bolnavul în cazul în care se agravează starea acestuia şi devine dependent de oxigen”, a spus Holban.

Menţionăm că spitalul din Nehoiu va pune la dispoziţia pacienţilor Covid-19 un număr de 45 de paturi, urmând ca persoanele cu alte afecţiuni să fie îngrijite în ambulatoriul de specia­litate, unde sunt disponibile doar cinci paturi, pentru spitalizare de zi.

,,Am vorbit la Ministerul Sănătăţii cu o doamnă secretar de stat. S-ar putea ca (…) de luni să func­ţionăm. Trebuie ştiut că nu vom duce acolo pacienţi COVID în primă fază. Iniţial, după confirmare, vor fi internaţi la Judeţean şi în Spitalul Râmnicu Sărat. La Spitalul Nehoiu vor fi internaţi pacienţi care sunt aproape de a fi declaraţi vindecaţi, după a opta zi, când se face un test, până în a 14-a zi, cât trebuie să stea în spital”, a declarat în conferinţa de presă subprefectul de Buzău, Viorel Holban.

Situaţia sanitară din judeţ a făcut ca mulţi copii să fie trimişi să înveţe în online din cauza cazurilor care au fost confirmate în rândul elevilor sau în rândul cadrelor didactice. Subprefectul Holban a spus că sunt 119 elevi confirmaţi cu noul coronavirus, precum şi 28 de cazuri din rândul personalului din cadrul unită­ţilor de învă­ţământ. Sunt 99 de clase care învaţă în online; un total de 2.489 de elevi. De asemenea, sunt şi 94 de elevi care învaţă de acasă pentru că au formulat cereri în acest sens. ,,Avem 94 de copii care studiază online datorită cerinţei lor, nu pentru că ar avea Covid-19. Avem 119 elevi confirmaţi cu noul ­coro­navirus, personal din ca­drul unităţilor de învăţă­mânt 28, 99 de clase care sunt în online şi, am făcut eu o socoteală, avem 2.489 de elevi din 57.752 de elevi. Deci, un procent de 4,3 la sută sunt în online”, a mai spus subprefectul.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker