Sport

Sperietoarea Brăila vine la Sala Sporturilor! Totul se decide, însă, pe teren

Gloria Buzău – Dunărea Brăila, azi, de la 16.00, pe TVR 2

04Gloria încheie în această după-amiază o serie de foc, începută cu remiza de la Sala Sporturilor, cu CSM București, și continuată cu înfrângerea de la Cisnădie, din etapa trecută. Adversara buzoiencelor în me­ciul programat de la ora 16.00, în direct pe TVR 2, este Dunărea Brăila, vecina de clasament cu care Gloria se află la egalitate de puncte și în luptă pentru o clasare de cupă europeană. Pe hârtie, Brăila arată înfricoșător, dar parcursul de până acum nu a fost foarte convingător, pe mă­sura vedetelor pe care danezul Morten Soubak, antrenor cu care Brazilia a câștigat în 2013 titlul mondial, le are la dispoziție. Braziliencele Mayssa Pessoa, Ana Paula Rodrigues, Jessica Qintino, Larissa Araujo, Samara da Silva, Francielle da Rocha și Lima Tamires Morena, bielorusa Mariya Kanaval, suedeza Sabina Jacobsen, macedoneanca Jovana Sazdovska și, nu în ultimul rând, starul norvegian Amanda Kurtovic, a treia cea mai bine plătită ju­cătoare din Liga Națională, alcătuiesc o multinațională în care mai strălucesc și Elena Șerban, Aneta Udriș­toiu ori Nicoleta Safta. Chiar și așa, Brăila nu a rupt gura târgului în această primă parte a campionatului, în care a suferit deja două înfrângeri, cu Rapid și Vâlcea. Soubak a transmis că echipa are nevoie de omogenitate și că adevărata forță va fi arătată din retur. Dar toate acestea sunt detalii, mai mult sau mai puțin semnificative, iar duelul va fi tranșat pe teren. Și Gloria a devenit și este, deja, o forță în Liga Națională, este deținătoarea la zi a Cupei și a Supercupei Ro­mâniei, iar în Sala Sporturilor, chiar și fără susținerea publicului, este greu de învins.

Atenție, fără spectatori! Cine are acces la meciul de azi

Publicul va avea accesul interzis la partida din această după-amiază. SCM Gloria a anunțat, prin intermediul unui comunicat, care sunt categoriile de persoane care pot intra în Sala Sporturilor la acest meci, conform protocolului dintre Federația Română de Handbal, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății:

 • Componenții celor două echipe (jucătoare, antrenori, medici, maseuri, sponsori, finanțatori, oficiali și angajați ai clubului), pe bază de tabel nominal, semnat de către delegatul clubului
 • Oficiali FRH (arbitri, observatori), desemnați de către comisia federală, pe bază de tabel nominal
 • Personal necesar pentru organizarea jocului (cadru medical responsabil cu triajul epidemiologic, tehnician leduri, tehnician sunet, electrician, comentator, moperi), pe bază de tabel nominal
 • Personal responsabil televizare meci, pe bază de tabel nominal
 • Personal medical (medic ambulanță, asistent ambulanță, șofer ambulanță), pe bază de tabel nominal
 • Personal responsabil cu paza, pe bază de tabel nominal
 • Personal responsabil cu dezinfectarea spațiilor comune, pe bază de tabel nominal
 • Fotografi (maxim o persoană pentru fiecare organ de presă acreditat), pe bază de tabel nominal
 • Ziariști (maxim 1 persoană pentru fiecare organ de presă acreditat), pe bază de tabel nominal.

Accesul în sală va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Liga Națională – Etapa a 8-a

 • CSM București – Mă­gura Cisnădie
 • Gloria Buzău – Du­nărea Brăila
 • Gloria Bistrița – Mi­naur Baia Mare
 • Rapid București – HC Zalău
 • SCM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni
 • SCM Craiova – Știința București
 • CSM Deva – CSM Slatina

Clasament

 1. RAPID 18 p.
 2. CSM București 16 p.
 3. SCM Rm. Vâlcea 16 p.
 4. Cisnădie 15 p.
 5. Baia Mare 15 p.
 6. Brăila 13 p.
 7. Gloria 13 p.
 8. HC Zalău 13 p.
 9. SCM Craiova 8 p.
 10. Bistrița 7 p.
 11. CSM Slatina 6 p.
 12. Mioveni 3 p.
 13. Știința 0 p.
 14. CSM Deva 0 p.

Articole similare