marți, 24 noiembrie 2020

Spectacolele în aer liber ar putea fi reluate în anumite condiții

După ce Guvernul a discutat cu actorii, premierul a anunțat că va fi analizată reluarea spectacolelor în aer liber, cu res­pectarea normelor de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Anunțul a fost făcut de la Palatul Victoria, după consultările premierului Ludovic Orban cu re­prezentanții artelor tea­trale, discuțiile fiind concentrate asupra măsurilor de susținere a domeniului cultural atât în perioada imediată, cât și pe termen mediu și lung.

„Susțin un plan de sprijinire a sectorului cultural, inclusiv vom analiza punerea la dispoziție a unor granturi pentru sectorul cultural indepen­dent. De asemenea, îmi doresc reluarea activității culturale, însă în funcție de evoluția epidemiologică și în baza unui plan bine gândit, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la manifestările culturale”, a subliniat prim-ministrul.

De asemenea, premierul Orban a afirmat că vor fi menținute formele de sprijin pentru angajații din activitățile care vor rămâne restricționate prin decizii guvernamentale (plata șomajului tehnic), iar în perspectiva reluării activității vor fi decise măsuri active de susținere, prin asigurarea din fonduri bugetare a unei părți din cheltuielile de sa­larizare pentru angajații care își vor păstra locurile de muncă.

La consultările de ieri cu reprezentații artelor teatrale, alături de prim-ministru au participat vicepremierul Raluca Turcan și ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu.

loading...
error: Content is protected !!