luni, 28 septembrie 2020

A fost lansat ghidul pentru perioada stării de alertă

Platforma națională de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro a fost actualizată cu un ghid complet pentru perioada stării de alertă.

Pentru ca oamenii să fie mai bine informați asupra regulilor pe care trebuie să le respecte în starea de alertă, ghidul cuprinde măsuri și recomandări ge­ne­rale pentru prevenirea infectării și răspândirii noului coronavirus, precum și o serie de întrebări frecvente și răspunsuri despre diferite situații care pot apărea în starea de alertă. Utilizatorii pot afla astfel informații avizate despre deplasarea în interiorul și în afara localităților, despre funcțio­narea în această perioadă a cabinetelor stomatologice și altor unități medicale,  des­pre desfășura­rea a di­ferite activități economice și mul­te altele.

Inițiatorii precizează că platforma fiipregatit.ro este o sursă oficială și avizată de informare, pe lângă ghidurile pentru Covid-19, cuprin­zând și ghiduri de pregătire pentru diverse situații de urgență precum cutremur, furtună, inundație, incendiu, violență domestică, viscol și acordarea primului ajutor.

Ionuț Popa, coordonatorul proiectului, a precizat că toate aceste ghiduri sunt validate de către Departamentul pentru Situații de Urgență și sunt conforme cu informările oficiale ale celorlalte autorități avizate. De la momentul lansării, platforma a avut peste 2,5 milioane de accesări, înregis­trând 1,1 ­mi­lioane de vizitatori.

loading...
error: Content is protected !!