Administrație

Aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplificarea procedurilor la Consiliul Județean

Un proiect de aproape patru milioane de lei pentru reducerea birocrației și simplificarea procedurilor în cadrul Consiliului Județean Buzău a primit finanțare din fonduri europene. Anunțul privind semnarea contractului a fost făcut luni de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), finanțări similare fiind direcționate către 12 municipii și alte trei consiliii județene.

Consiliul Județean Buzău a adoptat, în luna februarie, proiectul de hotărâre privind promovarea Proiectului „Pla­nificare strategică, simplificare administrativă și optimizare a unor servicii pentru cetățeni, la nivelul județului Buzău” pentru a fi finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Prin aceeași hotărâre, Consiliul Județean a aprobat bugetul proiectului, în valoare totală de 3.892.707,80 lei, dar totodată și-a asumat suportarea, din bugetul jude­țului, a cotei de cofinanțare de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 77.854,16 lei, inclusiv TVA, precum și a cheltuielilor neeligibile și conexe ce pot apărea pe durata implementării.

,,Consiliul Județean Buzău își asumă responsabilitatea ­asi­gurării prin bugetele anuale ale județului Buzău a resurselor financiare necesare implementării (în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale) și sustenabilității proiectului”, mai menționează hotărârea.

Autoritățile spun că, pe termen lung, proiectul va contribui la crearea unei administrații locale performante, capabile să ofere servicii performante și să genereze dezvoltare socio-economică la nivelul comunității.

Obiectivele investiției sunt implementarea unor mecanisme si proceduri standard (elaborare Strategie de dezvoltare durabilă a județului Buzău 2021 -2027, Plan strategic instituțional 2021 – 2022) pentru a crește eficiența acțiunilor administrative la nivelul județului, dezvoltarea si implementarea unui sistem informatic integrat ce susține simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățenii județului (portal de servicii electronice, platformă software pentru Sistem Informațional Geografic – GIS, aplicație management documente, aplicație de arhivare electronică cu componentă digitizare și arhivare documente), dar și instruirea a 138 de funcționari.

Valoarea proiectelor derulate în 12 municipii și patru județe din țară depășește 42 de ­mi­lioane de lei.

Articole similare

error: Continut protejat!!