ActualitateCultură

Spectacol de dans contemporan cu acces gratuit, la Teatrul „George Ciprian”

„Contemporary Creative Dreamers” prezintă spectacolul de dans contemporan „Nexus”, la Teatrul “George Ciprian” din Buzău, în data de 24 august, ora 19.00. Spectacolul va fi prezentat în cadrul proiectului cultural „CCD on Tour” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în sesiunea II/2022. Accesul este gratuit la toate reprezentațiile spectacolelor din cadrul proiectului cultural „CCD on Tour”, iar accesul se face pe baza unei rezervări online sau telefonice sau prin rezervare la casa de bilete a Teatrului „George Ciprian”.

Într-un rezumat succint, spun organizatorii, spectacolul ar trebui să  transmită publicului următorul mesaj: „Mă pierd, mă destram, mă risipesc precum granulele de nisip într-o mana de copil. Am încercat să continui dar nu știu dacă am reușit. Nu am dorit să ajung cu orice preț undeva anume pentru că nu știu unde vreau, sau mai degrabă, unde ar trebui să ajung. Simt că mă sfârșesc și că am nevoie de ceva, acel ceva pe care îl caut pretutindeni.

Fiecare particulă din exterior este absorbită în interiorul meu și mă clădește. Cu fiecare nou fragment ajung să fiu ceva ce nu cunosc, ce nu pot atinge. Dezechilibrul din sufletul meu, nesiguranța, incertitudinea se răsfrânge asupra fiecărui atom din care sunt realizată. Se spune că avem cu toții în noi câte o părticică dintr-o stea. Poate acea părticică încearcă să se întoarcă la locul ei și de aceea nu-i place locul meu.

Poate ar trebui să ne dobândim existența prin ruperea de propria ființă. Aș face asta, dar nu știu care este propria ființă. Nu-mi cunosc propria ființă. Simt că totul îmi este străin. Depun efort pentru fiecare respirație, altfel nu aș reuși să continui.

Mă sufoc din ce în ce mai tare cu fiecare gură de aer cu care încerc să mă salvez. Trăiesc o perpetuă încercare de a ajunge undeva. Cred că acel undeva este nicăieri. Poate acolo voi găsi ceea ce caut și nu mă voi mai epuiza trăind într-un corp necunoscut, într-o viață străină.”

Concept și coregrafia spectacolului sunt realizate de Andreea Vălean. Din distribuție fac parte: Andreea Vălean, Anastasia Preotu, Bianca Ardeleanu, Daniel Dragomir. În ceea ce privește scenografia ea este realizată de Andreea Vălean împreună cu Mirela Elena Culbeci. Costumele sunt realizate de Alberto Ursache, iar de sound-designul sunt răspunzători  Sarah Mitrofan și Adrian Piciorea, în timp ce   Alexandru Chifu semnează design-ul elementelor vizuale ale proiectului cultural „CCD on Tour”. Producătorul spectacolului este U.N.A.T.C.”I.L.Caragiale” București.

Accesul la reprezentațiile spectacolului „Nexus” este gratuit în limita locurilor disponibile. Pentru rezervări puteți trimite e-mail cu subiectul „Rezervare Nexus” pe adresa: [email protected], e-mail ce trebuie să conțină următoarele informații: numele pe care se face rezervarea,  data reprezentației la care doriți să faceți rezervarea / Orașul în care are loc reprezentația, numărul de locuri dorite, număr de contact pentru reconfirmarea rezervării. Intrarea în sală se va face cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.

Proiectul „CCD on Tour”, este produs de Contemporary Creative Dreamers S.R.L. și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Partenerii proiectului sunt: Teatrul Municipal “Matei Vișniec”, Teatrul “George Ciprian”, Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, Teatrul Municipal “Csiki Jatekszin”, Teatrul “Tudor Vianu”, Colegiul Național de Artă “George Apostu”, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia”, Universitatea “Lucian Blaga”, Asociația “Unfold Motion”, Gânduracii Web S.R.L., Radio Romania Cultural

 

Articole similare