Sport

Spectacol la Baia Mare

HC scapă trei puncte printre degete, fiind egalată în ultima secundă

Dacă meciul vedetă la Buzău a fost cel din Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, dintre Gloria și Bistrița, undeva la peste 500 de kilometri depărtare, aproape concomitent, „Lupii” făceau un meci colosal împotriva unei echipe net superioare, cel puțin după calculele hârtiei. Numai că buzoienii au ținut morțiș să infirme aceste calcule, arătând acest lucru încă de la primul fluier. S-a mers cap la cap cam până în minutul 10, băimărenii s-au desprins la un moment dat la plus 3 (9-6), însă HC a revenit chiar în buza pauzei, egalând la 11. Minaur a intrat, totuși, cu avantaj la vestiare, după golul lui Kozakeyvych.

Pe începutul reprizei secunde se părea, totuși, că băimărenii vor reuși să tranșeze disputa în favoarea lor. Patru goluri despărțeau cele două combatante în minutul 37 (17-13), meciul părând să se rupă. Cumva, Buzăul a reușit să țină aproape, iar în ultima treime a reprizei s-a intrat la egalitate, 21 la 21. Cu cinci minute înainte de final, Broască a punctat pe contraatac, iar tabela arăta 22-23. Stupoare! Malasinskas a mai adus o dată „Haita” în avantaj, 26-25, Mitic majora diferența. Era 27-25 pentru Buzău, mai erau 77 de secunde iar cortina stătea să cadă.

Ce a urmat este greu de explicat și doar la handbal se poate întâmpla. Kozakeyvych a înscris repede de pe extremă, Mitic a ratat atacul oaspeților pentru ca, la rându-le, să se precipite și băimărenii, irosind oportunitatea egalării după o pasă greșită. Gabriel Armanu a cerut time-out cu 10 secunde înainte de buzzer, cerându-le, probabil, elevilor săi să tragă de timp. La reluare, Barros a pierdut inexplicabil mingea la Kotrc, deși putea, pur și simplu, să arunce în out. Cehul băimărenilor n-a ezitat, a aruncat în disperare, direct în vinclu, în ultima secundă. 27 la 27!

Buzoienii urmează să decidă dacă la Baia Mare s-au pierdut două puncte ori s-a câștigat unul. Deși, dacă ar fi fost întrebați înainte de meci, ar fi semnat probabil cu ambele mâini, pentru această remiză. Dincolo de rezultat, rămâne un meci mare și un joc care dă speranțe că se poate ceva mai mult decât anul trecut, când s-a tremurat de-a binelea, până în ultimele minute ale ultimei etape.

Articole similare