ActualitateCultură

Atelier de opincărit, la Zestrea Bisoceană

O nouă filă de poveste din lumea satului românesc se va scrie vineri, 5 august la Bisoca, în curtea hubului țărănesc Zestrea Bisoceană.

„Vino alături de noi să deslușim meșteșugul realizării opincilor. O să călătorim în timp pentru a afla povești și tehnici străvechi. Apoi o să realizați propria pereche de opinci numai bună de purtat. Vom sărbători la final acest lucru, cum altfel decât prinzându-ne într-un cerc și învățând un dans popular din zonă, ca pe vremea horelor de altă dată”, este îndemnul lansat de organizatori, care îi așteaptă pe buzoieni să descopere tradițiile și meșteșugurile din zonă.

Reprezentanții Asociației Zestrea Bisoceană ofere detalii în privința evenimentului care va cuprinde activități în care vor descoperi povestea opincilor, vor afla tehnicile de realizare a acestora, și vor putea să creeze propria pereche.
La final, opincile vor fi încercate în joc, pentru că se va încinge și un dans.„ Încălțați în opinci, o să învățăm un dans popular din zonă pe care îl vom dansa împreună”, spune Aura Cășaru, fondatoare a Asociației Zestrea Bisoceană.
Cei care vor doris ă facă popas și peste noapte la Bisoca, vorputea campa în corturile proprii în curtea hubului, unde vor avea și posibilitatea de a lua prânzul, la Punctul Gastronomic Zestrea Bisoceană. Din meniu fac parte preparate după rețete locale, realizate din produse din zonă. Valoarea prânzului este de 70 lei/ persoană. Contribuția fiecăruia pentru participarea la atelierul care va dura trei ore,și care va începe la ora 10.00, este de 150 lei. Detaliile efectuării plătii vor fi comunicate ulterior, după completarea formularului de înscriere aici

La acest eveniment pot participa 12 persoane, pentru că organizatorii doresc ca experiența atelierului și pășirea în această lume de învățare și descoperire a lumii satului tradițional să fie una benefică și eficientă. Ei mai informează că cei cu vârsta sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

 

Articole similare