sâmbătă, 24 octombrie 2020

Sorin Lazăr, în faţa practicienilor în insolvenţă: „Oamenii de afaceri nu au nevoie să fie descurcaţi, au nevoie să nu fie încurcaţi”

Preşedintele Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Sorin Lazăr, a fost unul dintre invitaţii de onoare ai Conferinţei Aniversare „Uniunea ­Naţio­nală a Practicienilor în Insolvenţă din România Filiala Bucureşti – 20 de ani de profesionalism în profesie”, care s-a desfăşurat la Sinaia, în perioada 21-23 februarie. Evenimentul a reunit profesionişti ai insolvenţei, reprezentanţi ai profesiilor liberale conexe ­(avocaţi, experţi contabili), precum şi magistraţi, membri ai mediului academic şi reprezentanţi ai Parlamentului României şi ai altor instituţii ale statului.

Conform unui comunicat de presă al deputatului Sorin Lazăr, în cadrul seminarului de pregătire profesională – care a fost moderat de avocatul doctorand Cătălin Andrei Dascăl, preşedintele UNPIR Filiala Bucureşti – au fost purtate discuţii referitoare la aplicarea Regulamentului privind protecţia datelor cu caracter personal de către practicienii în insolvenţă, procedura de insolvenţă prin lichidarea activelor debitorului persoană fizică, insolvenţa şi bancruta frauduloasă şi întocmirea tabelelor de creanţă. De asemenea, au fost abordate şi probleme de interes stringent pentru participanţi, cum ar fi: provocările privind contabilitatea contractelor de leasing, denunţarea contractelor pentru cauza legală a deschiderii procedurii insolvenţei, principalele efecte cu privire la contractele încheiate de debitorul aflat în insolvenţă şi, nu în ultimul rând, elemente de drept privat internaţional în insolvenţă. La acelaşi eveniment a avut loc şi Gala „UNPIR ­Fi­liala Bucureşti – 20 de ani de Profesionalism în Profesie”, unde au fost decernate unor  personalităţi şi colaboratori ai organizaţiei plachetele aniversare ”20 de ani UNPIR Bucureşti”.

,,S-a vorbit aici despre tsunami legislativ, avalanşă legislativă, aveţi perfectă dreptate. Eu sunt unul dintre cei care s-au opus acelui split TVA, care mi s-a părut că, în mod inutil, complică activitatea oamenilor de afaceri. Am spus în mai multe ocazii publice că oamenii de afaceri nu au nevoie să fie descurcaţi, au nevoie să nu fie încurcaţi (…) Avem toată deschiderea pentru a reglementa în domeniile în care dumnea­voastră profesaţi. Uşa Comisiei de buget-finanţe este deschisă tuturor şi vă asigur că toate deciziile grele, toate legile pe care le-am votat acolo sau asupra cărora am dat raport, au fost făcute după dezbateri largi, la care au participat toate părţile interesate”, a spus deputatul Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei de buget, finanţe şi bănci a camerei inferioare a Parlamentului, la conferinţa filialei bucureştene a UNPIR.

loading...
error: Content is protected !!