Educație

Concurenţi din Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, în premieră la Concursului de Arte „Margareta Sterian” de la Buzău

La Liceul de Arte din Buzău luna martie debutează în acordurile muzicii clasice şi culorile primăverii, toate datorate Concursului Naţional de Arte „Margareta Sterian”, ajuns la cea de a XI-a ediţie. Manifestările prilejuite de acest eveniment se vor desfăşura în perioada 28 februarie – 1 martie.

Concursul se adresează tuturor elevilor din şcolile şi liceele din ţară şi se desfăşoară pe următoarele secţiuni: MU­ZICĂ INSTRUMENTALĂ (Categoria A – pentru elevi din licee şi scoli cu profil artistic,  Categoria B – învăţământ de masă),  TEORIE MUZICALĂ,  ARTE VIZUALE  (Secţiunea A – pentru elevi din licee şi scoli cu profil artistic,  Secţiunea B – învăţământ de masă), CREAŢIE LITE­RARĂ (POEZIE ŞI ESEU) ÎN LIMBA ROMÂNĂ (on- line), POEZIE ÎN LIMBA ENGLEZÃ ŞI LIMBA FRANCEZĂ (on-line), ARTA ACTORULUI.

„La această ediţie, parti­ciparea a depăşit cu mult aşteptările organizatorilor, fiind înscrişi peste 1.500 de candidaţi din toate judeţele ţării şi din municipiul Bucureşti. Pentru prima dată la această ediţie s-au înscris şi candidaţi din Republica Moldova şi din Statele Unite ale Americii. Participarea din ce în ce mai numeroasă demonstrează dorinţa participanţilor de a-şi testa abilităţile în cadrul unui concurs de valoare. Calitatea concursului este dată şi de un juriu de excepţie format din profesori de la Universitatea de Muzică Bucureşti şi Universitatea Naţională de Arta Actorului <Ion Luca Caragiale> Bucureşti, condus de doamna Decan conf. univ. dr. Cristina Popescu Stăneşti”, a declarat Mioara Sângeorzan, directorul Liceului de Arte Buzău.

Iubitorii muzicii clasice, pasionaţii de artă şi toţi cei care iubesc cultura sunt aşteptaţi duminică, 1 martie 2020 începând cu ora 10.00, la Vernisajul Expoziţiei şi Gala Laureaţilor Concursului, în sala Consiliului Judeţean Buzău.

Articole similare