Economic

Soluții pentru întreținerea rapidă și fără efort a piscinei tale

O piscină cu aspect plăcut și sigură pentru înotători are apa limpede și strălucitoare, fără frunze și alte impurități, alge sau depuneri de calcar pe finisaje și accesorii. Procesul de întreținere nu este simplu și, în cazul unei cuve de mari dimensiuni, durează mult. Iată principalele soluții pe care le poți adopta pentru a facilita curățarea bazinului.

Robot sau aspirator pentru piscină

Dacă o piscină mică poate fi îngrijită fără prea mari eforturi cu o plasă și o perie cu mânere telescopice, un bazin de dimensiuni medii sau mari necesită un proces mai anevoios de curățare. Alege echipamente automate, care să îți ușureze munca și să își facă treaba într-un timp scurt. 

Pentru a beneficia de o curățare autonomă și rapidă a pardoselii, pereților și a liniei apei, optează pentru roboții de aspirare pentru piscină. Alege un produs cu eficiență energetică, astfel încât costurile de utilizare să fie reduse și avantajoase în contextul scumpirii electricității. 

Sistem de recirculare și filtrare a apei

Un sistem de recirculare și filtrare a apei este esențial pentru menținerea piscinei curate și sigure pentru sănătatea înotătorilor. Pompa trebuie aleasă în funcție de volumul cuvei și, în general, timpul recomandat de utilizare este de cel puțin 6-8 ore pe zi. Ține cont că intervalul diferă de la un echipament la altul.

Tipurile de filtre pentru piscină pentru care poți opta sunt cu nisip, cu cartuș sau cu diatomee. Fiecare model are atât avantaje, cât și dezavantaje pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face o alegere potrivită pentru nevoile și așteptările tale. 

Skimmere pentru piscină

Skimmerele pentru piscină au rolul de a colecta frunzele și murdăria grosieră. Acestea sunt niște deschizături, de regulă dreptunghiulare sau pătrate, montate la nivelul liniei ape și, cu ajutorul pompei de recirculare, trag apa din bazin. Săptămânal, toate coșurile colectoare trebuie curățate, iar procesul este unul simplu și rapid. 

Electrolizor 

O alternativă la soluțiile chimice folosite pentru piscină este reprezentată de electrolizor. Acesta este un aparat care produce clor din sarea adăugată în apă, cu rol de dezinfectare. Totodată, este considerat eficient din punct de vedere energetic și sustenabil – sarea se regenerează sub acțiunea razelor UV și se reia procesul de sinteză a clorului. Astfel, se reduce considerabil cantitatea de substanțe chimice utilizate. 

Fotometru și pompă de dozare

Pentru a menține apa curată și dezinfectată, aceasta trebuie testată periodic. Folosește un fotometru pentru rezultate clare și rapide, obținute în mod digital, pentru diferite substanțe: clor combinat, liber și total, nivelul pH-ului, acid cianuric, alcalinitate etc. De asemenea, utilizează o pompă de dozare pentru a regla automat acești parametri chimici.

Adoptă soluții eficiente pentru menținerea piscinei curate și ușurează-ți procesul de igienizare. Ai grijă ca baza și pereții cuvei, linia apei și atracțiile pentru bazin să fie în stare impecabilă, fără urme de murdărie. Beneficiază atât de un aspect limpede și plăcut, cât și de un mediu sănătos pentru înotători și care nu afectează finisajele și accesoriile. 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker