sâmbătă, 19 septembrie 2020

Solistul Călin Pop aduce la Buzău emoția de la ,,Celelalte cuvinte”

• Artistul vine săptămâna viitoare la Pensiunea Cetățuia pentru a încheia seria concertelor live ale verii 2020

Toată lumea revine din concediu și își programează ultimele seri de vară în natură, departe de gălăgia citadină, iar invitația ­ managerilor Pensiunii Cetățuia sosește perfect, la pachet cu un artist de top: Călin Pop (voce, chitară, flaut)! Așadar, muzică bună și un meniu ales, pregătit de un chef cu stele Michelin, este varianta potrivită de a intra pe ultima sută de metri a verii anului 2020.

Evenimentul de la Cetățuia este programat în seara de 20 august, când solistul de la ,,Celelalte Cuvinte” va urca pe scenă de la ora 18,30, timp în care Chef Vladi și trupa lui de magicieni ai condimentului vor servi grațios bucate alese. Cu mottoul muzical al serii ,,Călin Pop – o chitară, o voce, un suflet”, artistul va încerca să va readucă în memorie piesele de succes ale celebrului band din care face parte, ,,Celelalte cuvinte”. Prețul unui meniu, cu concert la pachet, este doar 150 de lei,

Reamintim că artistul Călin Pop (59 de ani) este absolvent al Școlii de Arte din Oradea, secția chitară clasică. După terminarea liceului din Oradea, în 1980 devine student al Politehnicii din Timișoara, unde, practic, își începe cariera muzicală împreună cu colegii săi de o viață, trupa ,,Celelalte Cuvinte”, pe care a fondat-o încă din perioada de liceu. Premii studențești importante și succesul la public  într-o perioadă tulbure pentru genul muzical practicat au condus la realizarea, încă din facultate, a primelor albume ale discografiei bandului. La terminarea studiilor, Călin Pop revine în orașul de baștină, Oradea, și își continuă cariera muzicală alături de trupa ,,Celelalte Cuvinte” cu care a susținut numeroase concerte și a realizat o discografie de nouă albume.

În paralel, participă la realizarea unor evenimente unicat, cu artiști precum cei din Filarmonica Oradea, ori Florian Chelu, Dan Andrei Aldea, Nicu Covaci. Din 2014 colaborează cu Soft Records la editarea în format de album solo a materialelor compuse în decursul anilor ca expe­rimente solo, dar nepublicate.

,,Celelalte Cuvinte” a debutat în decembrie 1981, iar acti­vitatea să continuă și astăzi. Deși, în general, este considerată o trupă de heavy metal, de-a lungul vremii au fost abordate și alte genuri, precum doom metal. Cel mai recent album al trupei este ,,Trup și suflet”, un album live acustic, lansat în anul 2014 în format CD și DVD-Video. ,,Celelalte Cuvinte” este prima trupă din România care, după plecarea formației Phoenix din țară, a atras într-adevăr atenția pu­blicului cunoscător de muzică elaborată. Prin albumul ,,Armaghedon”, formația ocupă un loc important și în undergroundul rockului românesc.

loading...
error: Content is protected !!