luni, 21 septembrie 2020

Buzoienii se păzesc de Covid-19 doar de frica amenzilor

Se pare că doar amenzile îi fac pe unii buzoieni să res­pecte regulile de distanțare și măsurile de protecție. Apro­ximativ 400 de membri ai forțelor de ordine au acționat în sistem integrat în week-end pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

De vineri până duminică, echipe mixte formate din politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Timp de trei zile, forțele de ordine au fost angrenate în diverse acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, în mai multe localități ale județului.

Astfel, au fost verificați peste 230 de agenți econo­mici și au fost legitimate peste 1.000 de persoane. Echipele mixte de control au verificat respectarea măsurilor de protecție sanitară, context în care 64 dintre persoane au fost sancționate contravențional pentru neres­pectarea măsurilor de protecție individuală.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate în total 112 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 19.000 de lei.

Numai duminică, în cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, dintre care 27 pentru neres­pectarea măsurilor de protecție individuală, una pentru fapte de natură economică în context COVID-19 și 23 sancțiuni la Legea 61/1991 în context Covid-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 8.600 lei.

loading...
error: Content is protected !!