marți, 20 octombrie 2020

Marina Baboi, locul 2 în cursa de 200 de metri la Cupa României. Urmează Internaționalele de la Cluj Napoca

Marina Baboi a „simțit” din nou pista de alergare într-o competiție oficială, după mai bine de cinci luni de pauză. La sfârșitul săptămânii trecute, vineri și sâmbătă, pe Stadionul „Iolanda Balas Soter” din Capitală, atleta buzoiană a luat startul în Cupa României de seniori, în probele de 100 și, respectiv 200 de metri, curse pe care, de altfel, le-a câștigat ediția precedentă. Acum, Marina venea după ultima și singura, de altfel, competiție la care a participat în acest an, la începutul lunii martie, când a și obținut o medalie de aur și una de argint în proba de sprint de 60 metri plat, devenind campioană națională de tineret U23 și vicecampioană națională de seniori indoor. ,,Vreau să văd unde mă aflu cu pregătirea în acest moment, dacă am făcut bine ceea ce am făcut până acum și, nu în ultimul rând, cum stau cu psihicul”, spunea Marina înaintea concursului. Din păcate pentru ea, din cauza emoțiilor sau, poate, din dorința prea mare de a reuși, Marina a ratat startul în cursa ei favorită, cea de 100 de metri, fapt care i-a adus descalificarea. În aceste condiții, doar trei atlete au mai alergat în această probă, adjudecată în final de Camelia Gal (CSU Cluj Napoca). Marina s-a revanșat, oarecum, a doua zi, sâmbătă, în finala de la 200 de metri, pe care a încheiat-o a doua, cu timpul de 24.06 s, după aceeași Camelia Gal (23.37 s) și înaintea Mariei Bisericescu (Rapid) (24.48 s). „A fost o competiție ciudată; au fost puțini participanți și, fără oameni în tribune, atmosfera a fost ciudată. Neobișnuită a fost și revenirea noastră, a sportivilor, pe pistă, pentru că mulți dintre noi am avut dificultăți în pregătire. Însă, pot spune că mă bucur că am revenit în competiții și că ușor, ușor, totul pare să revină la <normal>. Sunt încă destule aspecte pe care atât eu, cât și antrenoarea mea, doamna profesor Doina Voinea, trebuie să le punem la punct, dar sezonul acesta se întinde până la sfârșitul lunii septembrie, așa că sunt sigură că totul o să meargă foarte bine!”, a declarat Marina la finalul concursului.

Internaționalele României, o mare provocare

Marina are ocazia unei revanșe totale la următoa­rea competiție la care va participa, una mult mai importantă și care i-a adus mereu satisfacții mari: Internaționalele României. Ediția din acest an, a 65-a, va avea loc pe Cluj Arena, pe 22-23 august, în condiții speciale, adaptate situației epidemiologice din țară, după cum anunță Federația Română de Atletism.

Un argint la Cupa României și pentru Marius Bîra

Locul 2 obținut de Marina Baboi în cursa de 200 de metri din cadrul Cupei României n-a fost singura medalie buzoiană din concurs. Un „argint” a fost cuce­rit de Marius Bîra (LPS Buzău) la aruncarea greutății, cu un rezultat de 14,82 m.

loading...
error: Content is protected !!