duminică, 11 aprilie 2021

Solidaritatea Sanitară cere acordarea în 2021 a salariului de bază pentru personalul TESA din spitale

Reprezentanţii Fede­raţiei „Solidaritatea Sanitară” din România susţin că personalului TESA i-a crescut volumul de muncă, complexitatea şi dificultatea sarcinilor în timpul epidemiei. Ei mai spun că fiecare salariat are dreptul la recunoaşterea contribuţiei sale în acest ,,război”.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România cere acordarea în acest an a salariului de bază pentru personalul TESA din spitale. Sindicaliştii vorbesc de o mare nedreptate făcută acestor angajaţi în condiţiile în care sunt implicaţi direct în lupta contra virusului SARS CoV-2, potrivit Mediafax. Ei au făcut şi unele calcule din care rezultă cele susţinute. Astfel, în urma calculelor, sindicaliştii spun că au constatat că salariul de bază brut al unui economist cu studii superioare, aflat la nivelul maxim al carierei şi vechimii, care nu beneficiază de niciun spor de condiţii de muncă, se situează la acest moment sub nivelul câştigului mediu brut pe economie. Reprezentanţii sindicatului mai afirmă că ­exemplul economistului este valabil şi în cazul celorlalte funcţii TESA din spitale.

„Nu putem pune la îndoială, şi nu ar trebui să o facă nici Guvernul, faptul că spitalele publice au funcţionat şi funcţionează pe timp de <război pandemic> ca un mecanism complet, fiecare salariat având dreptul la recunoaşterea contribuţiei sale în acest război”, scrie Fede­raţia „Solidaritatea Sanitară” din România.

loading...
error: Content is protected !!