duminică, 20 septembrie 2020

Șoferii neînfricați conduc în afara legii! Care a fost viteza-record din acest an de pe Centura Buzăului

Chiar dacă acțiunile poliției s-au intensificat în ultima perioadă pe raza județului, încă sunt mulți șoferi care nu vor să respecte legea. În urma acțiunilor poliției județene, peste 200 de șoferi au fost sancționați pentru că nu au mai ținut cont de regulile după care se circulă. Astfel, polițiștii prezenți în trafic au fost nevoiți să sacționeze, conform legii, un 112 șoferi contravenienți doar în prima zi a săptămânii. 12 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile după ce au depășit cu mult limita legală de viteză pe sectorul de drum unde au fost surprinși de radarul Poliției.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 50 de conducători auto au fost sancționați luni de polițiști. Polițiștii au reținut alte opt permise de conducere pentru efectuarea unor depășiri ­pe­ri­culoase, pentru neacordarea priorității de trecere dar și pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțelor.

Polițiștii au mai aplicat sancțiuni contravenționale șoferilor care nu au uitilizat centura de siguranță (13), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecțiuni tehnice (5), dar și pentru alte abateri în trafic (24).

Tot luni, polițiștii rutieri au acționat și pentru prevenirea implicării pietonilor în accidente rutiere, fiind opriți în trafic și consiliați cu privire la riscurile la care se expun. Opt participanți la trafic din această categorie au fost sancționați contravențional.

Marți, ca urmare a ­nere­gulilor constatate au fost aplicate 138 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 51.225 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 48 de conducători auto au fost sancționați de polițiști, iar zece dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile.

Polițiștii au reținut alte două permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere dar și pentru neprezentarea în termen de 24 ore la unitatea de poliție pe raza căreia s-a petrecut un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Tot marți, polițiștii rutieri au acționat, între orele 11.00 – 13.00, împreună cu  reprezentanți ai Registrului Auto Român, pe DN 10 în localitatea Pătârlagele pentru identificarea în trafic a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice și prezintă defecțiuni tehnice. În cazul a 22 de șoferi care conduceau autovehicule cu defecțiuni tehnice de natură a pune în pericol circulația, au fost aplicate sancțiuni contraven­ționale.

Pentru abaterile rutiere grave polițiștii buzoieni au întocmit dosare penale.  A fost vorba de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și pentru încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deți­ne­rii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere.

Protagoniști sunt doi tineri 22, respectiv 20 de ani din Puiești și Grebănu. O tânără a fost depistată în trafic la vola­nul mașinii, cu toate că nu este posesoare de permis de conducere. Însoțitorul care se afla în mașină cu tânăra i-ar fi încredințat autoturismul fetei, deși cunoștea că aceasta nu deține permis de conducere.

Deplasarea de week-end a fost însă păguboasă pentru zeci de șoferi. Polițiștii rutieri buzoieni au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale șoferilor vitezomani și au fost reținute 50 de permise de conducere.

11 dintre cele mai mari viteze – între 105 și 173 km/h– au fost înregistrate în localitate,  recordul de 173 km/h aparținând unui bărbat de 44 de ani din județul Dâmbovița, oprit de polițiștii de la rutieră în timp ce gonea pe șoseaua Nordului din municipiul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!