sâmbătă, 15 august 2020

Șofer – pericol public, trimis în arest după abateri repetate în trafic

Un buzoian de 27 de ani își va petrece o perioadă în arest după ce la sfârșitul săptămânii trecute a fost depistat băut bine la volan, deși avea permisul de conducere suspendat. Pentru că nu era prima dată când buzoianul se afla în această situație, motiv pentru care polițiștii rutieri au decis reținerea lui, iar ulterior instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia poate fi contestată.

Polițiștii buzoieni l-au reținut în data de 24 iulie pe, șoferul de 27 de ani din municipiul Buzău pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Tânărul a fost depistat de polițiști în timp ce conducea pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor în bazele de date specifice, polițiștii au constatat că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat. Totodată, acesta a fost testat cu etilotestul iar aparatul a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata” şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării monstrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

În data de 25 iulie, față de buzoian instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zilepentru că acesta ar fi săvârșit în mod repetat abateri grave la regimul circulației.

Nu demult, tânărul a fost urmărit de Poliție după ce a trecut “pe roșu” la semafor și n-a oprit la semnalul oamenilor legii. Era și atunci băut, iar autovehiculul neînmatriculat.

 

loading...
error: Content is protected !!