Monden

Buzoianul Vasile Calofir: „Când am ajuns în București am spălat o scară de bloc de mi-am zdrelit mâinile că să fac rost de bani”

Vasile Calofir este actorul buzoian cu o poveste impresionantă de viață. Când a ajuns prima dată în Capitală a ales să doarmă o perioadă bună în Gara de Nord și a fost nevoit să muncească cu ziua pentru a câștiga primii bani. A înfruntat viața singur cu dorința de a se face actor. A absolvit cursurile Universității Naționale de ArtăTeatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, la început sub îndrumarea profesorului Dem Rădulescu, și este cunoscut acum pentru rolurile din filmele „Portretul luptătorului la tinerețe” (2010), „Vineri seară” (2014) sau „Viața mea sexuală” (2010). Deși notorietatea îl ajutăacum în orice situație și teama de necunoscut nu prea mai există, buzoianul povestește totuși cu emoție primele lui experiențe când a ajuns în București, cum a perceput totul și cum mai caută explicații pentru cursul pe care l-a luat cariera lui, grație ambiției la care nu a renunțat nicio clipă.

„Când am ajuns în Gara de Nord credeam că am coborât de pe Titanic”

În emisiunea realizată de Nadine pe TVR 2, Vasile Calofir povestește când și cum a ajuns prima dată în Gara de Nord, având impresia că este într-o altă lume, nouă și misterioasă. „Credeam că am coborât de pe Titanic, că sunt la New York, erau numai fețe noi și mi-am spus: <Băi Vasile, aici e un nou început, aici totul e nou>, și nu am simțit că a fost greu deloc. Aveam 21 de ani, eram după armată atunci. Și am stat în lumea asta nouă aproape patru luni, dar nu știu când au trecut, că eu am profitat de fiecare moment. Descopeream atâtea minunății, analizam de pe margine lucrurile, ce gândesc oamenii, era minunat”, a precizat Vasile.

„Am frecat ore în șir, mă întrebau locatarii de ce spăl pe scară”

Actorul buzoian a mai povestit cât de greu a câștigat primii lui bani în București, cărând bagaje în Gara de Nord sau cerând unui administrator de bloc să facă curățenie pe scară.

„Era o scară de bloc veche, cu humă, nu cu termopane ca acum și cu var lavabil. Am frecat ore în șir, mă întrebau locatarii de ce spăl pe scară, eu fiind adolescent și le-am răspuns că nu am timp de pierdut, trebuie să termin. și am făcut lună, bec, erau mâinile pline de răni, aveam mâinile zdrelite”, a mai povestit Vasile.

Actorul și-a încheiat poveștile despre venirea în București cu o zicală ce i s-a potrivit perfect. „Viața este cel mai bun profesor. Întâi îți dănota și apoi îți predă lecția. Întâi te lasă să treci, cu notă minimă, te lovești de situație, apoi te pune să înveți din întâmplarea respectivă”, a încheiat interviul cu Nadine buzoianul Vasile Calofir.

Articole similare

error: Continut protejat!!