Politic

Social-democraţii au depus moţiune de cenzură. Ciolacu spune că soluţia în acest moment este una singură: alegeri anticipate

Partidul Social Demcorat a depus, marţi, o moţiune de cenzură, chiar în timpul şedinţei Curţii Constituţionale în care se dezbătea soarta moţiunii depusă de USR/PLUS-AUR. Textul depus de PSD este semnată de 157 de parlamentari social-democraţi.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că se va încerca un calendar scurt astfel încât să ajungă la vot cât mai rapid. „Sper că cei de la USR-PLUS şi AUR sunt serioşi şi vor vota moţiunea PSD, cum şi noi am zis că o vom vota dacă nu e conflict constituţional (…) Soluţia PSD în acest moment este una singură: alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu.

Liderul social-democrat a afirmat că USR-PLUS şi AUR ar trebui să-şi retragă moţiunea şi să o depună din nou, altfel existând riscul unor vicii de constituţionalitate, iar Florin Cîţu va fi câştigător. „Dacă moţiunea îşi continuă parcursul, atunci, chiar dacă trece moţiunea, prim-ministrul poate să sesizeze din nou Curtea Constituţională că a trecut o moţiune neconstituţională şi domnul Cîţu va reveni din nou prim-ministru, pentru că CCR nu poate să aibă altă decizie decât cea pe care a luat-o astăzi (marţi, n.r.). Este logic ce s-a întâmplat şi este corect ce a decis CCR, ei neputând impune Parlamentului să modifice ceva (…) Cei care au depus moţiunea ar trebui să-şi retragă această moţiune, care a creat un conflict instituţional, să redepună moţiunea ţinând cont de ce a decis Curtea şi atunci intră în procedură legală. Dacă se forţează să se meargă în continuare cu această moţiune a alianţei USR – AUR, atunci câştigătorul este domnul prim-ministru Cîţu”, a afirmat Ciolacu.

Moţiunea de cenzură a PSD, pe care o puteţi citi pe AICI, este intitulată ,,Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”. Pentru a fi adoptată o moţiune de cenzură şi guvernul demis este nevoie de 234 de voturi.

Articole similare